Samle lån

Samler du dine lån sparer du penger

Ved å samle lån i et stort lån kan du løse inn smålånene dine og mindre kreditter for å senke lånekostnadene dine på denne måten. Om du er belastet av høye månedskostnader kan et forbrukslån med forholdsvis fordelaktig rente minske lånekostnadene dine i ganske så stor utstrekning. Det som skjer når du samler lånene dine er at du i stedet for å ha en hel mengde smålån får kun et lån som utgjør et større beløp.

Løs inn kreditter med et forbrukslån

Det er lurt å sammenligne forbrukslån og lånformidlere som fungerer utmerket for å samle små lån. Selv om en bank, et kredittselskap eller et finansselskap ikke tilbyr en spesifikk tjeneste for nettopp dette kan du selvfølgelig søke om et forbrukslån på et beløp som tilsvarer det du på det nåværende tidspunkt skylder, som har lavere rente og dermed blir billigere. Når du så får pengene i hånden betaler du enkelt og greit ned det du skylder. For avbetalingskjøp, smålån og andre kreditter har du alltid rett til å betale hele gjelden når som helst i lånets løpetid.

Samle lån og få en lavere månedskostnad

Alle lån har en løpende rente og renten skal betales med jevne mellomrom (oftest hver måned) sammen med tilbakebetalinger på gjelden. Med mange lån og kreditter kan rentekostnadene bli relativt høye, spesielt om kredittene er av typen smålån, forbrukslån, avbetalingskjøp eller kredittkortgjeld på større beløp. Det er nemlig en slags grunnleggende regel i all långivning at jo lavere lånebeløpet er, jo høyere blir rentesatsen. Det er ganske enkelt billigere å låne mye enn å låne lite. Når du samler lånene dine i ett stort lån blir den totale kostnaden for deg lavere og du kan bruke pengene dine på betydelig gøyere ting enn å betale renter. Et forsiktig anslag tilsier at du kan redusere lånekostnadene dine med opptil 50%.

Vi tar et regneeksempel:

Du har 10 smålån og kreditter på til sammen 100 000 kr. Den gjennomsnittlige renten er 10%, hvilket gjør at du betaler 10 000 kr per år bare i renter (her ser vi for enkelhetens skyld bort fra eventuelle årsavgifter med mer). Om du så søker om et forbrukslån på 100 000 kr for å løse inn disse smålånene og får en rente på 6% synker den årlige utgiften din til 6 000 kr. Ved å gjøre dette sparer du altså 4 000 kr per år, eller ca. 333 kr i måneden.

Løs inn dyre lån og bygg opp en buffer

Du vet sikkert at det er viktig å ha en buffer. Om du senker månedskostnaden på lånene dine kan du bruke pengene du ”sparer” til å bygge opp en økonomisk buffer som kan brukes når det dukker opp uforutsette utgifter. På denne måten minsker behovet for å låne i fremtiden og din økonomiske stilling forbedres.

Samle lån hos en låneformidler

Det finnes flere store låneformidlere i Norge som samarbeider med dusinvis av banker og kredittselskaper, for eksempel Lendo, Ryddelånet og Folkelånet. Når du søker hos en låneformidler så sendes søknaden din ut til flere långivere som da får krige om å få deg som kunde. Normalt får du flere låneforslag tilsendt etter maks 48 timer, og du kan da velge hvilken långiver du vil låne hos, og du kan til og med velge å takke nei til samtlige.

Flere av disse formidlerne har til og med spesialisert seg på å hjelpe deg med å samle lån for å senke lånekostnadene dine. For å søke om dette bør du legge sammen alle de små gjeldspostene og kredittene dine for å få frem et totalbeløp. Dette beløpet søker du så om hos en låneformidler for å få lavest mulig rente.

Privacy Policy