Instabank

Instabank
Lånebeløp: 5000 - 500 000 kr
Nomiell rente: 7,90%
Løpetid: Inntil 15 år
Søk her

Instabank er en ny, digital bank med ambisjoner om å forenkle måten du bruker banktjenester. Banken ble startet av folk med lang fartstid i bransjen, for fremtidens forbrukere. Her finner du tjenester som forenkler hverdagen, blant annet lån der svaret kommer umiddelbart og nedbetalingstiden er fleksibel. Her får du altså mye frihet kombinert med god kundeservice og mulighet for høye lånebeløp slik at lånet kan tilpasses akkurat din situasjon.

Instabank har lånebeløp på 5000 – 500 000 kr. Nedbetalingstiden er enten fleksibel, der du betaler et månedlig minimumsbeløp pluss eventuelt ekstra nedbetaling, eller 3-15 år. Man får ofte umiddelbart svar, ellers som regel i løpet av 24 timer. Utbetalingen er også rask, slik at du kan bruke pengene kort tid etter at søknaden er sendt inn.

Fordeler

  • Høyt maksbeløp (500 000 kr)
  • Mulighet for fleksibel nedbetalingstid
  • Mulighet for inntil 15 års nedbetalingstid
  • Raskt svar og utbetaling

Ulemper

  • Ukjent bank
  • Litt høy aldersgrense

Popularitet

Instabank er en ny bank på markedet, og dermed ikke så kjent eller populær enda. De har imidlertid flere ting som taler for dem, nemlig både rask saksbehandling og mulighet for fleksibel nedbetalingstid. Her får du muligheten til å tilpasse lånet til din økonomiske situasjon, hvilket vil gi stor fleksibilitet for den enkelte. Kombinert med mulighet for høye lånebeløp gjør dette Instabank til et godt valg for mange.

Godkjente søknader

Sammenlignet med andre aktører stiller Instabank litt høye krav. Aldersgrensen er på 23 år og inntektskravet er på minst 250 000 kr i året, hvilket er spesielt høyt sammenlignet med krav om 18 år og inntekt på 100 000 kr. Det er imidlertid viktig å huske at minstekravene bare er minstekrav – selv om man oppfyller dem er det ikke gitt at man får maks lån. Lånet må alltid stå i forhold til din økonomiske situasjon, og med høyere krav kan det dermed bli lettere å få godkjent lånesøknaden når man først oppfyller kravene. Det kan også hjelpe å ha en medsøker som står ansvarlig for lånet sammen med deg, slik at det blir lettere å få det lånet du ønsker.

Trygghet og service

Instabank er som nevnt en ny aktør på markedet, hvilket kan gjøre enkelte litt skeptisk. Det er det imidlertid ingen grunn til, for Instabank er stiftet av folk med lang erfaring fra bransjen. Opplysningene dine sendes over en sikker kobling og de strenge kravene kan også bidra til at du ikke låner mer enn du klarer å betale. Det er alltid viktig å tenke gjennom hvor mye man kan låne for å unngå konsekvenser som inkasso og betalingsanmerkninger.

Kundeservice hos Instabank er blant de, og kanskje den, med best åpningstider i hele bransjen. De er åpen fra kl. 8 om morgenen til kl. 23 om kvelden, så her skal det godt gjøres å ikke finne et tidspunkt der det passer å kontakte dem. Du kan kontakte dem via nettsiden, epost eller ringe, så her er valget ditt. Nettsidene er også informative og oversiktlige, så det er godt mulig man finner svar på det man lurer på uten å måtte kontakte kundeservice.

Vilkår og kvalitet

Grunnvilkårene for å få lån fra Instabank er som tidligere nevnt litt strenge, sammenlignet med andre långivere. Med aldersgrense på 23 år er de yngste ekskludert, uansett økonomisk situasjon, og med inntektskrav på 250 000 kr selv for de minste beløpene er det også en del som ikke får lån på grunn av økonomi. Det er også krav om at låntakere ikke har betalingsanmerkninger eller inkassosaker gående. Om du oppfyller disse vilkårene er det imidlertid bare å søke, svaret kommer kjapt og utbetalingen likeså. Pengene kan brukes på akkurat hva du vil, enten det er nytt kjøkken, en drømmeferie eller for å refinansiere dyre, små gjeldsposter.

Renten hos Instabank begynner på 7,90% og går til 19,99%, avhengig av lånebeløp, nedbetalingstid og økonomisk situasjon. Dette er ganske standard rente, og selv om den høyeste renten er på linje med en del kredittkort vil det ofte være en del å spare på å samle smågjeld i et større forbrukslån. Det er også større sannsynlighet for lavere rente da, enn hvis du har smålån.

Instabank
Lånebeløp: 5000 - 500 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Inntil 15 år
Søk her
Privacy Policy