Folkelånet

Folkelånet
Telefinans forbrukslån logo
Lånebeløp: 5 000 - 500 000 kr
Nomiell rente: 11,00%
Løpetid: Opptil 15 år
Søk her

Folkelånet Telefinans er en relativt ukjent låneformidler, men selskapet er ett av Norges største innen forbrukslån og har tilbudt lån i over 30 år. De samarbeider med flere store banker, og forbereder og fremmer søknaden før banken selv foretar den endelige avgjørelsen.

Fordeler

  • Ganske gode tider på kundeservice
  • Mulighet for legitimering og signering med BankID
  • Erfarent og trygt selskap

Ulemper

  • Relativt ukjent selskap
  • Godtar ikke betalingsanmerkninger

Popularitet

Selv om navnet ikke er veldig kjent, har Folkelånet holdt det gående siden 1985. De er en av Norges største formidlere av lån og forbruksfinansiering, og har samarbeid med flere store banker, hvilket i seg selv er et kvalitetstegn.

Godkjente søknader

Folkelånet Telefinans opplyser ikke konkret om hvor mange av søknadene de godkjenner, men de samarbeider med flere banker. Et bredt søkefelt øker sjansen for at du får godkjent søknaden hos en av långiverne, og som et generelt tips er det ofte lurt å ha en medsøker om du skal låne mye.

Trygghet og service med Folkelånet

Som nevnt er Folkelånet Telefinans en av Norges største låneformidlere, og de har tilbudt lån i over 30 år. De samarbeider også med flere store banker, og stiller en del minimumskrav til potensielle søkere, hvilket kan virke negativt, men forhindrer opptak av lån en ikke har mulighet til å betjene.

Folkelånet er en låneformidler

Folkelånet Telefinans samarbeider som innledningsvis sagt med en rekke av de store bankene i Norge. Dette gir en ekstra trygghet for deg som lånetaker og forbruker i at du vet at Folkelånet Telefinans er en anerkjent aktør av de andre bransjeaktørene. Ettersom flere og flere låneformidlere popper opp, er det gjerne en ekstra trygghet i å velge en som har vært med fra begynnelsen av. Det har Folkelånet Telefinans. I dag samarbeider Folkelånet Telefinans blant annet med DNB, Ekspress Bank, Collector Bank, Santander Consumer Bank, Svea Direkte, yA Bank, Resurs Bank, Bank Norwegian, Komplett Bank, Ikano Bank, BB Finans og Blue Step.

Når det gjelder kundeservice er den tilgjengelig til et stykke ut på kvelden, noe som er positivt. Til sammenligning kan det nevnes at flere banker og låneformidlere kun holder åpent i vanlig arbeidstid, noe som er en ulempe for kunder som selv er på jobb til de tidene. Du kan kontakte dem på telefon, telefaks, epost og til og med chat.

Vilkår og kvalitet

Folkelånet godtar ikke betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker, og du må kunne vise til en fast årlig inntekt på over 180 000 kr. Vilkårene som stilles samsvarer i stor grad med resten av bransjen, men du må være 23 år gammel for å få lån hos Folkelånet. Dette er relativt høyt, så dette lånet er ikke tingen for unge kunder.

Hjemmesiden deres kan oppleves som litt rotete, spesielt siden vilkår for lån ikke står under spørsmål og svar, men heller under det individuelle lånet. Dette kan imidlertid forklares med at Folkelånet tilbyr forskjellige typer lån, men informasjonen er uansett noe vanskelig tilgjengelig. Kontaktinformasjon og søknadsskjema for lån er imidlertid lett å finne, og det gis eksempler på hvor mye lånet koster totalt, hvilket er positivt.

Du kan søke om lånebeløp fra 5 000 kr til 500 000 kr, og det er mulig å få fleksible månedsbeløp. Folkelånet innhenter tilbud fra flere ulike banker, så det er vanskelig å fastslå renten på forhånd. Vurder alternativene nøye, og velg det som passer best med din situasjon og det du skal bruke pengene til.

Man får vanligvis svar på søknaden i løpet av dagen, eller tidlig neste arbeidsdag. Ved bruk av BankID kan du få lånet på kontoen din i løpet av 1-3 virkedager.

Vilkårene innebærer som nevnt at du er over 23 år gammel, har minst 180,000 kr i årsinntekt og du må ikke ha betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker.

Folkelånet
Telefinans forbrukslån logo
Lånebeløp: 5 000 - 500 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 15 år
Søk her
Privacy Policy