Bensinkort

Bensinkort er lønnsomt

Et bensin eller drivstoffkort er i utgangspunktet et vanlig kredittkort med fordeler som er spesielt rettet mot kjøp av bensin eller annet drivstoff. Slike kort tilbys gjennom flere banker eller kredittselskaper, som for eksempel VISA eller MasterCard. Vilkår som kredittramme, aldersgrense og renter og avgifter avhenger av hvilket kort du velger.

Et bensinkort handler mye om fordelene du kan få, så det passer best for den som bruker bilen aktivt, enten i forbindelse med jobb eller andre aktiviteter. Fordelene og rabattene en kan oppnå med slike kort er ofte knyttet til videre bensinkjøp, selv om det også kan tilbys andre fordeler eller cashback – pengene tilbake på godt norsk, altså at du kan få en del av det du har brukt tilbake enten i form av gratis kreditt eller kontantuttak.

Et bensinkort kan ofte brukes som både et bonuskort og kredittkort. Om du bruker bilen mye og trenger å spe på økonomien en måned kan det være en god løsning å sette noe av drivstoffutgiftene på kortet, men også ellers kan et bensinkort være tingen for deg. Om arbeidsgiveren din betaler drivstoffet for jobbilen kan det være greit å kun få en regning i måneden, eller om du selv fyller ofte og foretrekker en regning i slutten av måneden i stedet for å betale litt hver gang. Du får også flere bonuspoeng eller fordeler jo mer du bruker kortet, så om du bruker bensinkortet til utgifter som allerede er i budsjettet ditt er det mye å tjene her.

Fordeler og rabatter

Kredittkort har et i mange tilfeller ufortjent dårlig rykte. Ja, det gir deg muligheten til å ta opp lån når du måtte ønske det, men det er begrensende lån som kan gi deg fordeler, spesielt om du passer på å ikke bruke over evne og betaler regningene dine slik at du ikke pådrar deg renteutgifter. For den bevisste forbruker kan kredittkort dermed være en god løsning.

Et bensinkort gir deg ofte poeng eller fordeler ved kjøp av bensin, som en viss prosent av drivstoffutgiftene tilbake eller rabatter på senere drivstoffkjøp. Flere kort gir deg også mindre fordeler på innkjøp i andre kategorier enn drivstoff, som Shell MasterCard som gir deg 1% bonus på alt du handler i tillegg til 40 øre per liter i Trumf-bonus når du kjøper drivstoff.

Under vil noen av de mest vanlige fordelene gjennomgås, med eksempler på ulike kort som har de nevnte fordelene.

Cashback

Cashback kan som nevnt betegnes som ”pengene tilbake”. Kort fortalt får du en viss prosent av det du bruker igjen av kredittselskapet, gjerne i form av gavekort eller at pengene blir tilbakeført til kontoen din hos kredittkortutsteder.

Et av de beste bensinkortene er Flexi VISA som lar deg velge 4% cashback på en valgfri kategori. Dette kortet vil imidlertid være best om en enten bare har kredittkort for bensin eller synes det er greit å sjonglere kort. Hvis du vil ha et mer allsidig kort kan et som 365 Privat MasterCard være løsningen, da det gir deg 3,65 % på bensin, skobutikker og klesbutikker. Både Flexi VISA og 365 Privat MasterCard tilbyr også bonus på ulike bensinstasjoner, ofte i kombinasjon med bensinstasjonens fordelskort. Når du velger bensinkort er det lurt å sjekke slike bonuser for å få mest mulig ut av den.

Vurderingen av om du skal ha et kredittkort som kun gir bonus på drivstoff eller om det også skal gjelde andre ting må også tas med når du velger bensinkort. Selv om et kort som Flexi VISA gir høyere cashback på bensin enn andre medfører det mer kortsjonglering om du bruker kredittkort til andre ting enn f. eks. 365 Privat MasterCard.

Rabatter

Enkelte kredittkort kan gi bonuser på andre innkjøp enn drivstoff, f. eks. Shell MasterCard som gir deg 1% bonus på alt du handler med det. Dette kan være gunstig i forbindelse med ferie, hvor du kan få rabatter på ting som billeie og hotell om du betaler med kredittkortet. På denne måten kan et kort som først og fremst var beregnet på å gi deg fordeler ved bensinkjøp gi fordeler i andre sammenhenger.

Et eksempel er 365 Privat MasterCard, hvor du får 10% rabatt på billeie hos Hertz og Avis om du betaler med kortet, samt 10% rabatt på hoteller i Rica Hotels-kjeden i tillegg til andre goder som kostnadsfri sen utsjekking.

Ting å passe på

Som de fleste vet tilbyr ikke kredittkortutstedere disse lånene, rabattene og fordelene for å være hyggelige, men fordi de tjener på det. Det er derfor noen ting du bør passe på.

  • Betal i tide. Dette er en helt grunnleggende regel. Selv om du bruker kredittkortet til en uforutsett utgift eller for å spe på økonomien en måned det er trangt bør du betale så snart som mulig, ellers kan rentekostnaden bli høy
  • Sjekk gebyrene. Enkelte kredittkort har høye etablerings- og årsgebyr. Hvis du bruker kortet lite kan det være et tapsprosjekt å betale mye hvert år for å ha kortet.
  • Sjekk renten. Om du ikke kan betale i tide begynner renten å løpe. Du vil da ha en så lav rente som mulig, slik at ikke rentekostnadene spiser opp fordelene du får.

Pass på å sammenligne kredittkort for å sjekke du hr det beste!

Privacy Policy