Lån penger uten sikkerhet

Lån penger uten sikkerhet

Innimellom kan man trenge litt ekstra penger, av ulike årsaker. Uansett om beløpet man har bruk for er lite eller stort, kan et lån uten sikkerhet være en god løsning. Med denne låntypen trenger man ikke eier bolig, fast eiendom eller en verdifull fysisk gjenstand for å stille sikkerhet for lånet, og det blir dermed tilgjengelig for mange flere.

Siden långiver ikke tar sikkerhet i noe som kan selges og dermed sørge for at långiver får pengene sine ved mislighold er renten på lån uten sikkerhet høyere enn for lån med sikkerhet. Ved riktig planlegging av nedbetaling og lavest mulig rente trenger imidlertid ikke et lån uten sikkerhet å bli så altfor dyrt.

Her hos oss finner du flere tilbydere av lån uten sikkerhet. Ved å sammenligne dem nøye for å finne det beste tilbudet kan du finne det forbrukslånet som passer best for deg, og som kan brukes til hva du enn måtte ønske, uansett om det er å realisere en drøm eller kun dekke en uforutsett utgift.

Fordeler med lån uten sikkerhet

En av de største fordelene med et lån uten sikkerhet er at du ikke trenger å eie noe som kan stilles som sikkerhet for å få et slikt lån. Dette gjør det tilgjengelig også for unge eller dem som aldri har kjøpt f. eks. bolig, eller i tilfeller der boligen allerede er belånt så langt det går. Et lån uten sikkerhet kan f. eks. hjelpe deg på veien til drømmeboligen, spesielt siden kravet til egenkapital er høyt. Du bør da prøve å betale ned dette lånet så fort som mulig, og eventuelt bake det inn i boliglånet gjennom refinansiering på et senere tidspunkt.

Et lån uten sikkerhet medfører også at banken ikke legger seg opp i hva du planlegger å bruke pengene på, og om du deretter bruker dem på det formålet. Om du har tatt opp et lån for å kjøpe en bruktbil, men vaskemaskinen går i stykker før du finner en er det altså ikke noe i veien for å heller bruke pengene på en ny vaskemaskin. Du kan også ta opp lånet før du har funnet bilen du vil ha, slik at du kan slå til med det samme når du finner den.

Med et lån uten sikkerhet får du også i stor grad velge selv hvor lang løpetid lånet skal ha. Du bør da velge så høyt månedsbeløp som du kan betale i måneden, slik at rentekostnaden blir lavest mulig. Husk dog på at du skal kunne betale avdragene, ellers kan du ende opp med inkassosak og i verste fall betalingsanmerkning. Å avpasse betalingene etter økonomien er derfor veldig viktig. Hvis den økonomiske situasjonen din endrer seg er det viktig å ta kontakt med långiver, spesielt om den endrer seg til det verre. Det er enklere å finne en løsning på problemene jo tidligere man tar tak i dem!

Privacy Policy