Lån til ferie

Lån penger til din ferie

Å spare opp til drømmeferien kan ta lang tid, og kan etter hvert virke som et oppnåelig mål. Å ta opp et lån uten sikkerhet for å kunne skape minner for livet kan derfor være et alternativ for enkelte.

Som med alle lån er det viktig at en sammenligner de ulike lånene, slik at man får det beste. Se særlig på renten, både den nominelle og den effektive, og hva denne blir. Hvis du allerede er kunde i en bank kan du kanskje slippe unna en avgift eller to, og i så fall ser regnestykket plutselig veldig annerledes ut. Under er flere tips for hvordan du skaffer deg det mest gunstige lånet når du skal ha lån til ferie.

Sett opp et budsjett

Ved å sette opp et budsjett får du ikke bare bedre kontroll med kostnadene, men også bedre oversikt over hvor mye du må låne. Ved å samle alle utgiftene i ett stort lån sparer du deg for arbeid, og muligens også penger i form av rentekostnader.

Undersøk priser på transport og hotell, så du vet ca. hvor mye du må regne med å betale for dette. Det kan være billigere å ordne ting selv i stedet for å bruke et reisebyrå, så her er det like viktig å sammenligne som med selve lånet. Husk også at du gjerne får billigere billetter og bedre utvalg jo tidligere du bestiller.

Når du setter opp budsjettet bør du legge inn litt sikkerhetsmarginer, i alle fall på ting som skal betales under ferien (transport og hotell betales gjerne på forhånd). Å ha litt ekstra kan komme godt med, både om ting blir dyrere enn forventet og om det skulle skje noe uventet. Hvis du har et litt stramt budsjett bør du allikevel prøve å holde deg til det. Om du f. eks. har leid en leilighet kan det være vel så koselig, og en hel del billigere, å lage middag selv som å spise på restaurant.

Betal ned i tide

Selv om det kan virke fristende å ha lave månedsbeløp og lang løpetid er dette sjeldent en god idé. Om du fortsatt betaler på en ferie når du reiser på den neste kan det fort bli for mye gjeld, så velg så høye månedsbeløp som mulig. Når du velger lån er det lurt å se etter et hvor du kan endre løpetiden om du skulle trenge det, og kunne betale ned fortere enn opprinnelig planlagt. Om din økonomiske situasjon skulle endre seg til det bedre er det gunstig å få betalt ned hele lånet så fort som mulig. Enkelte långivere krever imidlertid et gebyr eller rente for hele løpetiden, så sjekk dette når du velger lån.

Privacy Policy