Ikano VISA

Ikano VISA
Ikano Bank sitt forbrukslån

Opptil 100 000 kr i kredittramme 50 dagers rentefrihet Høy rabattgrense

Maks kreditt 100 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 50 dager
Aldersgrense 23 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nominell rente 19,20%
Søk her

Ikano VISA, som tidligere var kjent som Kash VISA, tilbys av den svenske banken Ikano Bank. Den eies av familien Kamprad, som også grunnla og i dag fortsatt eier varehuskjeden IKEA.

Fordeler

  • Opptil 100 000 kr i kredittramme
  • 50 dagers rentefrihet
  • Høy rabattgrense

Ulemper

  • Rabatt på dagligvarer er begrenset på antall butikker
  • Litt høy aldersgrense

Ikano VISA er et kredittkort som er gratis å få, ha og handle med. Det har ulike fordeler og bonuser, men disse er ikke knyttet til noen fast kategori og du kan få ulike tilbud til ulike tidspunkt, så her kan det lønne seg å følge med.

Den maksimale kredittrammen er hele 100 000 kr. Dette er høyt, og et stort plusspoeng for kortet, men husk på at du gjerne må være kunde en stund før du får den høyeste kredittrammen. For å kunne søke om dette kortet må du være minst 23 år, og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg.

Den årlige nominelle renten er på 19,2%.

Fordeler med Ikano VISA

Ikano VISA har som nevnt en maks kredittramme på hele 100 000 kr, noe som er en stor fordel for dette kortet. Som nevnt må du kanskje være kunde en stund for å få denne rammen, men det er ingen ting i veien med å søke om høyere kredittramme.

Dette kortet har ikke noen fast cashback-ordning, men har flere gode rabatter som gjør kortet egnet for daglig bruk. Blant annet får du 1% rabatt på bensinstasjoner og mat- og dagligvarer, så her er det mulighet for å spare noen kroner gjennom et år. Den rentefrie perioden er opptil 50 dager. Dette er noe lengre enn bransjestandarden, hvilket er en fordel. Du kan også få opptil 5000 kr i rabatt hvert år, noe som er høyere enn gjennomsnittet.

Du får også med reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50% av reisen med kortet. Denne er ny fra 1. januar 2016, så reiser bestilt før denne datoen er dessverre ikke dekket. Du får også tankefeil-forsikring når du fyller drivstoff med Ikano VISA, så om uhellet er ute trenger du ikke betale i dyre dommer.

Den nominelle renten er noe høy, men ikke unormalt høy i bransjen. Det er ingen etablerings- eller årlige gebyrer, og ingen gebyrer ved varekjøp. Om du ikke pådrar deg rentekostnader er dette et ganske gunstig kort.

Ulemper med Ikano VISA

Aldersgrensen for dette kortet er 23 år, hvilket er litt høyere enn normalen. Dette er en ulempe for unge som skal søke om sitt første kredittkort, og om du er under 23 bør du velge å søke om et annet. Det er også begrenset hvor mange butikker man får rabatt på mat- og dagligvarer i, siden butikkene registreres med en kode som avgjør om man får rabatt eller ikke. Om koden er “feil” får du ikke rabatt, noe som er en ulempe.

Hvem passer Ikano VISA for

Ikano VISA er et kort som passer til å brukes i det daglige, både til kjøp i fysiske butikker og nettbutikker, siden du får faste rabatter på flere innkjøp i tillegg til spesielle månedlige rabatter. Kortet passer best for kunder fra midten av 20-årene og oppover på grunn av aldersgrensen, og for å få den høyeste kredittrammen må du bruke kredittkortet ansvarlig.

Unge og de som bruker kredittkort for å spare penger på andre innkjøp enn dagligvarer og bensinstasjonkjøp bør velge et annet kort.

Ikano VISA
Ikano Bank sitt forbrukslån

Opptil 100 000 kr i kredittramme 50 dagers rentefrihet Høy rabattgrense

Maks kreditt 100 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 50 dager
Aldersgrense 23 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nomiell rente 19,20%
Søk her
Privacy Policy