Forbrukslån

Forbrukslån drømmer

Forbrukslån er den største låneformen uten sikkerhet som det kan søkes om direkte på nettet, og det anvendes av svært mange nordmenn for å kunne finansiere dyrere ting. Forbrukslån passer for eksempel bra om du skal kjøpe en bil, en båt eller noe annet som kommer til å koste mye penger, og selve lånesøknaden er like enkel som de fleste andre lån en søker om på nettet. Du velger beløp og tilbakebetalingstid i et søknadsskjema og der får du også umiddelbart se hvor mye lånet kommer til å koste deg og/eller hvor høy rente du får på lånet. Når du har bestemt deg for hvilket beløp du skal låne og hvor fort du vil tilbakebetale det så trenger du bare fylle inn de personlige opplysningene som kreves og så sende inn søknaden din.

Du får som regel svar på søknaden innen 24 timer, og om du har fått innvilget lånet så settes pengene inn på kontoen din så snart du har legitimert deg. Dette fører til at forbrukslån er et smidig alternativ når en har behov for å låne en større sum penger. En forskjell mellom forbrukslån og for eksempel smålån er at du ikke får pengene inn på konto like raskt. Det kan ta noen dager før pengene står på kontoen, av og til et par dager og av og til opp til en uke, avhengig av hvordan søknaden håndteres og legitimeres.

Vilkår for forbrukslån

Utover grunnleggende og lovbestemte vilkår så har kredittselskapene og bankene ulike punkter som må oppfylles, for eksempel inntekt, aldersgrenser med minstealder og om du har betalingsanmerkninger fra før av. Når du søker om et lån så gjør långiveren en kredittsjekk av deg, som grunnlag for sin egen vurdering av kredittverdigheten din. De fleste långivere som gir forbrukslån godtar ikke betalingsanmerkninger, men det finnes et fåtall alternativ som en kan prøve å søke hos om en har anmerkninger. Ettersom låneformidlere av forbrukslån samarbeider med flere banker og kredittselskap så godtar de fleste formidlerne betalingsanmerkninger. En stor fordel med disse formidlerne er at det bare gjennomføres en enkelt kredittsjekk til tross for at søknaden din sendes til flere forskjellige långivere.

Forbrukslån er et såkalt blankolån

Lån og realiser dine drømmer

For deg som ikke har hørt snakk om forbrukslån så har du kanskje hørt navnet blankolån. Grunnen til at det i dag kalles forbrukslån er for at navnet skal være tydeligere og for at banker og kredittselskaper skal kunne markedsføre lånet lettere. Et blankolån er altså et lån som privatpersoner kan søke om uten at långiveren krever noen garantist eller sikkerhet for lånet. Med sikkerhet menes at tingen du kjøper for lånet eies av banken til den dagen lånet er betalt ned. Om du ikke betaler ned lånet ditt kan altså ikke banken ta eiendelen din, men kan derimot ta saken til namsmannen, som deretter kan utlegg i den aktuelle gjenstanden.

Renten er det viktigste å sammenligne

Når du sammenlignet forbrukslån er det veldig viktig at du fokuserer på rente, og for å få minst mulig lånekostnad bør du holde nede tilbakebetalingstiden på lånet. Renten din er avgjørende for hvor stor kostnad du må betale for lånet, og sammen med tilbakebetalingstiden påvirker det lånekostnaden veldig mye. Det kan skille utrolig mye i renter og kostnader om du velger å betale lånet tilbake over 12 år i stedet for f. eks. 8 år, og derfor bør du tenke på å velge et forbrukslån med lav rente der du kan betale lånet på kortest mulig tid.

Velg rett tilbakebetalingstid

Om du for eksempel låner 200,000 kr for å kjøpe en bil og velger en tilbakebetalingstid på 12 år kommer du til å få en lav månedskostnad, men gjelden kommer med tiden til å bli høyere enn bilens verdi. Om du så etter noen år vil selge bilen eller bytte den mot en ny bil blir det umiddelbart vanskelig, siden du ikke får nok betalt for bilen til å kunne løse inn lånet ditt. Finn ut av hvor stort verditap det er på det du skal kjøpe og velg så en løpetid der du får høy nok månedskostnad til at gjelden og verdien faller i samme takt.

Privacy Policy