Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån uten sikkerhet

Et forbrukslån uten sikkerhet kan være løsningen på flere problemer. Om du trenger lån til en etterlengtet oppussing, egenkapitalen når du skal kjøpe din første bolig, en bil eller for å samle smålån når du refinansierer så kan det være lurt å se på mulighetene for forbrukslån uten sikkerhet.

En av de store fordelene med et forbrukslån uten sikkerhet er at det er svært fleksibelt. Som navnet tilsier kreves det ikke sikkerhet i en fysisk gjenstand, så du kan få et slikt lån selv om huset er belånt så langt det går. Det stilles ikke spørsmål om hva pengene skal gå til, så du kan ta opp lånet og så vente på at drømmebilen skal komme på markedet så du kan slå til med det samme. Et forbrukslån er ofte også mer oversiktlig og har til sammen lavere rente enn smålån, så du kan spare en del på å refinansiere.

Vilkår for å få forbrukslån uten sikkerhet

Når en søker om forbrukslån uten sikkerhet er det et par ting en bør tenke på. Den første er at siden banken eller kredittselskapet ikke har sikkerhet i en fysisk gjenstand som kan selges, må de skaffe seg sikkerhet for at lånet blir betalt på andre måter. Dette er gjennom å ta sikkerhet i dine fremtidige inntekter. Av denne grunn er det viktig at du har en økonomi som tåler lånet du har søkt om. Om du har lav inntekt er det kanskje lurt å prøve å søke om et litt lavere lån om du får avslag flere steder, for å ta et eksempel. Flere långivere aksepterer heller ikke betalingsanmerkninger, noe som leder til den andre tingen du bør tenke på.

Långivere er lovpålagt etter norsk lov å vurdere låntagerens kredittverdighet. Dette gjøres blant annet med en kredittsjekk, der banken eller et selskap som har konsesjon til å drive med kredittopplysning går gjennom offentlig registrerte opplysninger om deg, som betalingsanmerkninger. Betalingsanmerkninger virker svært negativ inn på kredittverdigheten din, så om du har en betalingsanmerkning bør du betale kravet så snart som mulig, slik at den blir slettet.

Fordeler med forbrukslån uten sikkerhet

Det er flere fordeler med et forbrukslån uten sikkerhet, blant annet at du ikke trenger å opplyse om hva pengene skal brukes til, eller faktisk bruke det til det formålet du hadde tenkt. Om du tok opp et forbrukslån for å kjøpe deg en båt, men så begynte taket på huset ditt å lekke er det ingen ting i veien for å bruke pengene på en taktekker i stedet for båtkjøp.

Et forbrukslån uten sikkerhet har som regel lavere rente enn f. eks. kredittkort, og kan løpe over lengre tid. Om du til sammen har mye gjeld kan du redusere rentekostnadene dine, og med lang løpetid og lavere månedskostnader kan avdragene komme på et mer overkommelig nivå enn tidligere.

Et forbrukslån uten sikkerhet kan også la deg låne opp til 400 000 – 500 000 kr, noe som er perfekt for de gangene du planlegger et kjøp som koster litt. Om du f. eks. skal pusse opp kan det fort bli dyrere enn du hadde tenkt, og det kan da være en god ide å ha litt ekstra penger i bakhånd, så du slipper å begynne å styre med et nytt lån bare fordi ting ble litt dyrere enn antatt.

Ulemper med forbrukslån uten sikkerhet

Det er kjent for de fleste at forbrukslån uten sikkerhet har litt høyere rente enn f. eks. et huslån. Dette er av mange grunner. Banken skal tjene penger, og siden et forbrukslån ofte er mer kortsiktig enn huslån må renten være høyere for at banken skal tjene penger. De kan heller ikke selge en fysisk gjenstand for å skaffe penger hvis du ikke klarer å betale, og høyere lånekostnader kompenserer for dette tapet.

Hvis du er disiplinert og ikke tar opp mer lån enn du trenger kommer imidlertid ikke lånet til å bli altfor dyrt. Hvis du velger den korteste mulige nedbetalingstiden du har råd til blir du fortere gjeldfri, og lånet har ikke kostet deg så mye. Den største ulempen med forbrukslån uten sikkerhet kan dermed sies å være at det krever en del selvdisiplin for ikke å bli dyrt, men så lenge du kjenner dine begrensninger og betaler regningene dine kan et forbrukslån uten sikkerhet være det perfekte lånet for å realisere planer, enten de involverer oppussing eller kjøretøy.

Privacy Policy