Betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkning og lån

Du kan ha mulighet til å låne penger med SMS lån og forbrukslån til tross for en eller flere betalingsanmerkninger. Imidlertid får du langt færre långivere å velge mellom, og du må regne med at vilkårene blir en god del strengere.

Det er enkelte långivere som gir mulighet til å låne fra dem selv med betalingsanmerkninger. En bør sammenligne forbrukslån nøye for å sikre seg best mulig vilkår i form av lavest mulig rente og årsavgifter. Husk imidlertid på at du ikke er garantert å få lån bare fordi långiveren har en mer generøs policy. I bunnen for långiverens vurdering ligger en komplett kredittsjekk, og om de ikke mener økonomien din kan takle lånet du ber om får du dessverre heller ikke låne.

Få SMS lån med betalingsanmerkninger

Om du har en eller flere betalingsanmerkninger innebærer det at du ved et eller flere tidligere tilfeller har misligholdt betalingsforpliktelsene du hadde etter en låneavtale eller lignende. I de tilfellene du har et stort behov for å låne er det derfor svært viktig at du setter opp et budsjett som stemmer med virkeligheten og en nedbetalingsplan for å passe på at kostnadene med SMS lånet eller smålånet passer med din økonomiske situasjon.

Å ta opp et SMS lån til tross for at du har en eller flere betalingsanmerkninger innebærer ikke automatisk noen større risiko, forutsatt at du har god kontroll på økonomien din.

Det finnes i dag enkelte långivere innen SMS lån som tilbyr deg å søke om et SMS lån eller smålån til tross for at du har en eller flere betalingsanmerkninger. Det du bør kjenne til er at det er en viss risiko for at du må betale en litt høyere kostnad for lånet i tillegg til at du som regel må kunne vise til en bedre løpende økonomi enn hva du hadde trengt om du ikke hadde noen anmerkning.

Forbrukslån med betalingsanmerkninger

Det finnes långivere til og med innen forbrukslån som tilbyr lån med betalingsanmerkning. Disse er imidlertid litt mer restriktive enn aktører som først og fremst retter seg mot SMS lån. Grunnen til dette er soleklar – et forbrukslån er jo på et høyere beløp enn et SMS lån. Husk på at det aldri er noen garanti for at du blir innvilget et forbrukslån, til tross for at långiveren aksepterer søknader fra folk med betalingsanmerkninger.

Det er din nåværende og også din forventede fremtidige økonomi som er grunnlaget for långiverens beslutning, men om de ikke vil gi deg muligheten på det nåværende tidspunkt er det ingen ting i veien for å prøve igjen ved en senere anledning, om du fortsatt skulle trenge lånet.

Tenk på dette her før du sender inn søknaden din

Betalingsanmerkninger er tegn på at økonomien tidligere ble dårlig skjøttet, og disse tegnene dukker ikke opp ut av intet. Det kreves stor uaktsomhet og mislighold før et kredittselskap som driver med kredittopplysning får notere en betalingsanmerkning i sine registre. Om du har en betalingsanmerkning bør du se alvorlig på saken og være svært forsiktig med å pådra deg mer gjeld.

Å låne penger i seg selv behøver ikke være dumdristig eller farlig, bare du kjenner til risikoen. Før du sender inn søknaden der du ber om lån, uansett hva lånet skal brukes til, pass på at du virkelig har tenkt igjennom saken nøye.

Privacy Policy