BlueStep

BlueStep
Søk her

BlueStep Finans tilbyr boliglån og refinansiering til låntakere som kan ha problemer med å få innvilget dette hos de tradisjonelle bankene. De er en svensk finansinstitusjon og har vært i drift siden 2005.

Fordeler

  • Godtar betalingsanmerkninger
  • Høyt maksbeløp
  • Renten blir redusert etter en viss tid
  • Lang nedbetalingstid

Ulemper

  • Høyere rente enn tradisjonelle banker
  • Du må stille sikkerhet i bolig/fritidsbolig

Du kan søke lån hos BlueStep enten gjennom dem eller gjennom en låneformidler som Finansa, My CreditAxo Finans eller Online24. Ved å bruke en låneformidler kan du søke på flere lån samtidig, og dermed spare deg selv arbeid.

Popularitet

BlueStep er som nevnt rettet mot dem som har problemer med å få refinansiering hos tradisjonelle banker, noe som kan påvirke populariteten. De er imidlertid én av få som tilbyr lån og refinansiering selv om en har betalingsanmerkning, noe som er en stor fordel for dem som prøver å få økonomien på rett kjøl men ikke får hjelp av tradisjonelle banker.

Godkjente søknader

Med et mål om å være det beste alternativet ved problemer med å få boliglån sier det seg selv at BlueStep godkjenner flere søknader som tradisjonelle banker ikke ville godkjent. Når det er sagt vil heller ikke BlueStep godkjenne absolutt alle søknader som måtte komme, men de vil alltid vurdere den skikkelig før de treffer en avgjørelse.

Det enkleste for deg som forbruker, er å søke om lån fra BlueStep gjennom en lånemegler. Det er flere lånemeglere som samarbeider med BlueStep om utlån og refinansiering. Blant annet samarbeider BlueStep med Finansa, My Credit, Axo Finans og Online24. Fordelen med å søke via en lånemegler, er at du får tilbud fra flere banker samtidig. Dermed kan du selv vurdere om du vil ha lån fra BlueStep, eller en annen bank – basert på pristilbudet banken gir deg.

Trygghet og service med BlueStep

BlueStep har konsesjon fra svenske myndigheter, hvilket gir et godt inntrykk med tanke på trygghet. Når du refinansierer gjeld gjennom dem må du kunne stille sikkerhet i enten bolig eller fritidsbolig, noe som kan virke litt avskrekkende. Dette er imidlertid nødvendig for at en skal kunne få refinansiering med betalingsanmerkning, siden långiver tar en sjanse når du får lån. Med betalingsanmerkning er sjansen for tilbakebetaling dårligere, og med sikkerhet er långiver sikret å få dekket i alle fall deler av beløpet.

Kundeservicen til BlueStep er åpen mandag-fredag, med ganske gode åpningstider. Mandag-torsdag er den åpen til etter vanlig arbeidstid, noe som er positivt for alle som er opptatt med jobb og annet på dagtid. De kan nås på telefon og epost, og hvis du vil søke lån kan du også benytte en låneformidler.

Vilkår og kvalitet

Som tidligere nevnt må du eie en bolig eller fritidsbolig for å få refinansiere, og beløpet du får låne avgjøres av boligens markedsverdi. Lånene er fra 250 000 kr, og du kan lån opptil 85% av verdien på boligen, med høyeste lånebeløp på 7,5 millioner. Dette er mye mer fleksibelt enn mange andre former for refinansiering, dog med den ulempen at du må stille sikkerhet.

Renten du får hos BlueStep er høyere enn hos tradisjonelle banker, men dette er prisen en må betale for risikoen de tar. Renten reduseres imidlertid etter noen få år hvis du betaler i tide, og en refinansiering vil uansett gjøre det lettere å holde orden på økonomien og kan gi lavere rente enn mange ulike smålån.

BlueStep
Søk her
Privacy Policy