BB Finans

BB Finans
BB Finans forbrukslån
Lånebeløp: 10 000 - 250 000 kr
Nomiell rente: 7,80%
Løpetid: Opptil 10 år
Søk her

BB Finans ble etablert i 1976, og er i dag et finansieringsselskap med konsesjon fra Finansdepartementet. De har utlånsvirksomhet over hele landet, og tilbyr både lån og kredittkort. Det høyeste beløpet du kan låne gjennom dem er 250 000 kr, og renten fastsettes individuelt, men den begynner på 7,8%.

Fordeler

  • Svar på dagen
  • Relativt lav aldergrense
  • Rask utbetaling

Ulemper

  • Litt lavt maksbeløp
  • Om du er under 25 år gammel må du kanskje ha medsøker

Popularitet

BB Finans ble som nevnt etablert i 1976, og er med det et av de eldste selskapene rettet mot forbrukslån og kredittkort på det norske markedet. De har også en svært lønnsom drift, som har holdt seg stabil de siste årene, hvilket tyder på at de har flere kunder. Man kan også søke om forbrukslån fra BB Finans gjennom en låneformidler, f. eks. Finansa, Real Finans, Frogtail, CompareKing, Centum, Lånemegleren, Zmarta, Aconto, Folkelånet eller Lendo., og på denne måten nå flere banker med samme søknad.

Godkjente søknader

Den gode omsetningen kan tyde på at BB Finans har en del kunder, og dermed at de godkjenner en del søknader. Maksbeløpet deres er også halvparten av det en del banker tilbyr, og det er ofte lettere å få låne et mindre beløp, siden banken tar mindre risiko med dette. I enkelte tilfeller der søkeren er under 25 år gammel ber de imidlertid om en medsøker, som står solidarisk ansvarlig med søkeren.

Trygghet og service med BB Finans

Som nevnt innledningsvis har BB Finans konsesjon fra Finansdepartementet til å drive med utlån. Dette gir en ekstra sikkerhet for kundene, siden det betyr at myndighetene har vurdert selskapet som godt nok. Norsk forbrukerlovgivning beskytter også kundene i stor grad, og både søknad og eventuelt lånetilbud er uforpliktende.

Når du har sendt inn en lånesøknad får du ofte svar i løpet av et par-tre timer eller senest i løpet av dagen hvis du har søkt tidlig nok. Pengene kan også ofte utbetales i løpet av 24 timer, så her kan du få forbrukslån på dagen om det trengs.

Kundeservice er tilgjengelig på telefon fra kl. 8 til kl. 20 på hverdager, noe som er en fordel for kunder med vanlig arbeidstid. Det finnes selskaper med kundeservice i helgene, men disse hører til mindretallet, så BB Finans sin kundeservice er ganske bra. Man kan også sende inn en melding via nettsiden deres, eller ta kontakt på epost.

Vilkår og kvalitet

Vilkårene for å få forbrukslån fra BB Finans er mye de samme som de fleste andre aktørene i bransjen. Aldersgrensen er 20 år, hvilket ikke er den laveste men fortsatt lavt sammenlignet med krav om at man må være både 23 og 25 år gammel. I enkelte tilfeller må imidlertid søkere under 25 år ha en medsøker, som kan være enten en samboer eller ektefelle, eller en forelder som f. eks. hjelper barnet å låne til egenkapital for boligkjøp.

Man må også ha fast inntekt for å få forbrukslån. Det er ikke spesifisert hvor høy denne må være, så i teorien kan man søke om forbrukslån selv om man ikke tjener mye, men inntekt vil naturlig nok være en del av kredittvurderingen. En bør ikke låne med mindre man er sikker på at økonomien er god nok til at man klarer å betale tilbake, hvilket ofte er lettere med litt høyere inntekt. Når det er sagt er det imidlertid ingen ting i veien for at man kan være en god betaler selv om man tjener lite, og en søknad koster deg bare tiden det tar å fylle den ut.

Søkere med betalingsanmerkninger godtas ikke, noe som er et ganske standard vilkår i den norske lånebransjen. Hvis du trenger å låne eller refinansiere, og betalingsanmerkninger gjør dette vanskelig, kan det være en løsning å stille sikkerhet i fast eiendom. I så fall kan du få forbrukslån gjennom f. eks. Finansa, Real Finans, Frogtail, CompareKing, Centum, Lånemegleren, Zmarta, Aconto, Folkelånet eller Lendo.

BB Finans
BB Finans forbrukslån
Lånebeløp: 10 000 - 250 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 10 år
Søk her
Privacy Policy