Collector Bank

Collector Bank
Collector Bank forbrukslån
Lånebeløp: 20 000 - 100 000 kr
Nomiell rente: 14,50%
Løpetid: Opptil 10 år
Søk her

Collector er et finansselskap som driver virksomhet i store deler av Norden, samt i Tyskland. De har hatt kontor i Norge siden 2008, og har tilbud til både private og bedriftskunder. Den nominelle renten er 16,25 %.

Fordeler

  • Du velger nedbetalingstiden selv
  • Mulighet for å kjøpe betalingsforsikring
  • Lavt inntektskrav

Ulemper

  • Ikke mulig å ha medsøker
  • Kun signering på papir

Collector Bank har gitt norske forbrukere forbrukslån i flere år, og har fokus på lån av litt mindre størrelser. Dette gjenspeiles i at deres maksbeløp er 100 000 kr, mens mange av de største bankene har maksbeløp på 400 000 – 500 000 kr.

Popularitet

Collector Bank er et stort finansselskap, og har som nevnt virksomhet i store deler av Norden i tillegg til Tyskland. I 2012 ble de nominert til finansprisen ”Årets Gaselle”, og banken er kjent for mange som har undersøkt litt om forbrukslån. Det litt lavere maksbeløpet gir mer overkommelige vilkår enn en del andre banker opererer med, og Collector Bank er et populært valg innen sin del av markedet.

Godkjente søknader

Vilkårene hos Collector Bank er som nevnt mer overkommelige enn hos en del andre banker, og dette vil gjøre det enklere å få lån. Det er imidlertid ikke mulig å ha medsøker hos Collector Bank, så om du sliter med å få lån vil ikke en medsøker kunne hjelpe deg her. Generelt vil det hjelpe lånemulighetene dine hvis du får slettet betalingsanmerkninger og ellers har sunn økonomi.

Trygghet og service

Som lånekunde hos Collector Bank har du muligheten til å kjøpe en betalingsforsikring som gir deg ekstra trygghet i uforutsette situasjoner. Selv om vi anbefaler at en ikke tar opp mer lån enn man er sikker på at man skal klare å betale kan uforutsette ting skje, og da er det greit å ikke måtte bekymre seg for økonomien i tillegg.

Uansett om du har valgt å kjøpe betalingsforsikring eller ikke kan du føle deg helt trygg som lånekunde hos Collector Bank. Selskapet har eksistert i flere år, og har virksomhet i flere land, hvilket tyder på at de er et selskap som er til å stole på.

Når det gjelder kundeservice er den bare åpen i vanlig arbeidstid på hverdager. Dette er en ulempe for alle kunder som jobber på de tidspunktene, men det er også mulig å kontakte dem via epost eller melding på nettsiden deres. Med disse alternativene til telefon er altså kundeservicetilbudet deres ganske bra.

Et minus med Collector Bank er at de ikke har mulighet for å signere med Bank-ID, men man må skrive ut lånedokumentene, signere og sende dem inn, eventuelt få dem tilsendt i stedet for å skrive ut. Dette gjør prosessen litt tregere, og det tar lengre tid før du får pengene. Om du har tid til å vente er dette imidlertid ikke en stor ulempe, og Collector Bank betaler portoen for å sende dokumentene.

Vilkår og kvalitet

Når det gjelder forbrukslån tenker man ofte at vilkårene er strenge, og dette stemmer i en del tilfeller. Banken tar en stor risiko ved å låne ut penger uten sikkerhet, og å ha strenge grunnvilkår er en måte å sikre seg på, selv om det betyr at gode betalere ikke får lån på grunn av alder eller inntekt. Hos Collector Bank er imidlertid maksbeløpet lavere enn hos mange andre banker, og dette virker inn på vilkårene.

For det første er den nedre aldersgrensen på 20 år. Dette er relativt ungt, og selv om det er enkelte långivere som har aldersgrense på 18 år er det flere som har aldersgrenser på 23 og 25 år. For det andre må inntekten din være minst 200 000 kr brutto, hvilket er overkommelig for ganske mange. Du må også ha fast inntekt fra jobb eller pensjon, noe som er et helt forståelig vilkår med tanke på at lånet skal betales tilbake.

Hos Collector Bank får du også selv velge hvor lang løpetid du vil ha på lånet ditt. Som et generelt utgangspunkt betyr lengre nedbetalingstid lavere månedsbeløp og høyere totalkostnad, siden du må betale rente over lengre tid. Kortere nedbetalingstid betyr høyere månedsbeløp og lavere totalkostnad. Hos Collector Bank kan du imidlertid betale ned lånet ditt fortere uten ekstra kostnad, hvilket gir deg fleksibiliteten til å velge lavere månedsbeløp i begynnelsen, og så betale ned fortere om økonomien tillater det. Denne fleksibiliteten er blant de mange fordelene som gjør Collector Bank til et godt valg for moderate forbrukslån.

Collector Bank
Collector Bank forbrukslån
Lånebeløp: 20 000 - 100 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 10 år
Søk her
Privacy Policy