Resurs Bank

Resurs Bank
Lånebeløp: 10 000 - 300 0000 kr
Nomiell rente: 9,95%
Løpetid: Opptil 12 år
Søk her

Resurs Bank har røtter tilbake til Resurs Finans, som stod for innførselen av ”rentefritt”-konseptet i Sverige på 1980-tallet. I dag er Resurs Bank markedsledende innen salgsfinansiering i Norden, og selskapet finnes i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Lånebeløpet går fra 10 000 til 300 000 kr, og den nominelle renten startet på 9,95 %.

Fordeler

  • Mulighet for lang nedbetalingstid
  • Mulighet for å kjøpe betalingsforsikring
  • Avtalegiro så du slipper å huske på betalingen

Ulemper

  • Høy aldersgrense
  • Administrasjonsgebyr

Popularitet

Med aldersbegrensningen til Resurs Bank blir mengden potensielle kunder naturlig nok mindre, men dette kan også ses på som en fordel, ved at den kan forhindre at man tar opp for mye lån. Deres lange fartstid kan imidlertid ses på som et kvalitetstegn, og at selskapet har holdt det gående med gode resultater i flere tiår tyder på at de har en del kunder.

Resurs Bank får de fleste av kundene sine gjennom lånemeglere, og er kjent for å levere svært konkurransedyktige tilbud til potensielle kunder når de møter konkurranse blant andre. Resurs Bank samarbeider blant annet med Frogtail, Folkelånet Telefinans og Axo Finans.

Godkjente søknader

Maksbeløpet hos Resurs Bank er ikke blant de høyeste i bransjen, selv om mange lånekunder vil være fornøyde med 300 000 kr, noe som kan bidra til flere godkjente søknader. De har også begrensninger på alder og inntekt, og dette kan føre til at låntagere som ikke ville fått søknaden godkjent ikke søker. Hvis en sliter med å få låne det beløpet man ønsker kan det være lurt å enten låne mindre, redusere eksisterende gjeld eller øke inntekten.

Trygghet og service med Resurs Bank

Resurs Bank er underlagt Finanstilsynet, og man kan dermed føle seg helt trygg når man låner hos dem. Norsk lovgivning beskytter også i stor grad kunder som er forbrukere, men husk på at hvis en er i tvil om en klarer å betjene et lån er det bedre å ikke låne.

Som de fleste vet kan livssituasjonen endre seg, og selv om man har mulighet til å betjene et lån i dag kan dette bli vanskelig om man mister jobben. Det er derfor en ekstra form for sikkerhet i at man kan kjøpe en betalingsforsikring når man tar opp lånet. Denne kan hjelpe deg ved sykdom eller arbeidsledighet.

Kundeservice er tilgjengelig i vanlig arbeidstid på hverdager. Dette er ikke det aller beste kundeservicetilbudet i bransjen, men ganske vanlig. Man kan også kontakte dem på mail, slik at man slipper å stå i telefonkø i arbeidstiden.

Vilkår og kvalitet

Aldersvilkåret hos Resurs Bank er at man må være mellom 24 og 65 år. Dette utelukker både de yngste og de eldste, og er litt strengt sammenlignet med bankene som har 18 og 20 år som laveste aldersgrense. For låntagere som ikke oppfyller grunnvilkårene hos Resurs Bank er det flere banker i vår oversikt som har andre aldersgrenser, og det er alltid lurt å sammenligne flere tilbud før en bestemmer seg for en långiver.

Når det gjelder inntektskravet er dette imidlertid ganske standard. Man må tjene minst 200 000 kr i året, hvilket ofte er oppnåelig for dem som velger å ta opp et forbrukslån. At man oppfyller inntektskravet betyr imidlertid ikke at man får låne maksimalt lånebeløp, og både inntekt, annen gjeld og alder kan spille inn når avgjørelsen tas. Om man har betalingsanmerkninger vil dette også utelukke en fra å få låne hos Resurs Bank, i likhet med de fleste andre i bransjen. Betalingsanmerkninger slettes som hovedregel etter fire år, eller når gjelden er betalt. Hvis du trenger å låne med det samme kan et lån med sikkerhet i fast eiendom gjennom f. eks. BlueStep være en løsning.

Resurs Bank
Lånebeløp: 10 000 - 300 0000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 12 år
Søk her
Privacy Policy