SAS EuroBonus Classic American Express

SAS EuroBonus Classic American Express

Godt fordelsprogram Reiseforsikring Ubegrenset kredittgrense Du tjener poeng på alt du kjøper Andre tilbud og rabatter

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 - 100 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 150 kr
Nominell rente 21,00%
Søk her

SAS EuroBonus Classic American Express er resultatet av et samarbeid mellom SAS og American Express/DNB om et kredittkort knyttet til SAS’ fordelsprogram EuroBonus. EuroBonus er et av Norges eldste og mest populære fordelsprogrammer.

Fordeler

  • Godt fordelsprogram
  • Reiseforsikring
  • Ubegrenset kredittgrense
  • Du tjener poeng på alt du kjøper
  • Andre tilbud og rabatter

Ulemper

  • Årsavgift
  • Poengene må brukes hos SAS
  • Dyre kontantuttak

Den øvre bruksgrensen fastsettes etter avtale, og man må være minst 18 år gammel, og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Kortet er knyttet til SAS sitt EuroBonus-program, og du tjener opp poeng som du kan bruke til å kjøpe flybilletter hos SAS og deres partnere. Du kan også få andre fordeler, som tilgang til lounge og fast-track etter hvert som du blir oppgradert som EuroBonus-medlem.

Den nominelle renten er 21%.

Fordeler med SAS EuroBonus Classic American Express

Kredittgrensen på dette kortet fastsettes etter avtale, så i teorien er den ubegrenset. Kredittgrensen vil tilpasses den enkeltes økonomi, men for dem med god økonomi som bruker kortet mye kan det oppnås store fordeler.

Du tjener også 10 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker av kortet. EuroBonus-poengene kan brukes til å kjøpe flybilletter hos SAS, og når du har nok poeng blir du oppgradert som EuroBonus-kunde og kan nyte godt av flere fordeler som flyplasslounge når du reiser. Med SAS EuroBonus Classic American Express får du også tilgang til loungene, da mot betaling.

Du får også tilbud på ting som hotell, leiebil og opplevelser gjennom dette kortet, samt tilgang til gode restauranter hvor du får en fordel ”på huset” i form av rabatt, vin eller forrett.

Det er også en omfattende forsikringsdekning som følger med kortet, blant annet reiseforsikring og kjøpsforsikring. Fordelen med dette er at så lenge du har brukt kortet til å kjøpe reisen eller gjenstanden slipper du å tegne egen forsikring for det. Dette sparer deg både tid, penger og stress, siden forsikringen ordnes sammen med kjøpet uten at du trenger foreta deg noe mer.

Den maksimale rentefrie perioden er 45 dager. Dette er ganske standard, og det finnes kort med lengre rentefrie perioder, men det gir deg fortsatt en stund å få betalt regningen på.

Du kan få dette kortet fra du er 18 år gammel, så her kan også de unge som har et mer begrenset utvalg i kredittkort nyte godt av fordelene kortet tilbyr. Den nominelle renten er på 21%, så det er viktig å passe på at gjelden ikke blir stående på kortet for lenge, for da kan det fort bli dyrt.

Ulemper med SAS EuroBonus Classic American Express

Den nominelle renten er som nevnt 21%, så en bør passe på å få betalt gjelden i tide så rentekostnaden ikke blir for stor. Den er ikke så mye høyere enn andre sammenlignbare kredittkort, men hvis du er ute etter et kort som du kan bruke som et lån bør du velge et med lavere rente, som Santander Red.

Det er ingen transaksjons- eller fakturagebyrer ved kjøp i Norge, men du må betale en årsavgift på 150 kr. I tillegg er det en avgift på 4% på kontantuttak. Særlig kontantuttaksavgiften er en ulempe sammenlignet med andre kort. F. eks. Norwegian-kortet har gebyrfritt kontantuttak i utlandet, så sammenlignet med dette er 4% høyt.

EuroBonus-poengene kan også bare brukes hos SAS, og du trenger en del poeng før du kan kjøpe reiser med dem. Sammenlignet med andre fordelsprogrammer kunne EuroBonus vært mer fleksibelt.

Hvem passer SAS EuroBonus Classic American Express for

Dette kortet er som nevnt knyttet til SAS’ EuroBonus-program, og du tjener poeng på alt du kjøper med kortet. Det passer sånn sett for alle, og med den lave aldersgrensen kan også de unge bruke dette. Renten er imidlertid litt høy, så en bør være disiplinert så ikke kostnadene blir for høye og fordelen blir spist opp av rente.

På grunn av renten passer kortet best å bruke i det daglige, til innkjøp en uansett skulle foretatt seg. Da tjener man poeng uten at det blir for høye renter.

SAS EuroBonus Classic American Express

Godt fordelsprogram Reiseforsikring Ubegrenset kredittgrense Du tjener poeng på alt du kjøper Andre tilbud og rabatter

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 - 100 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 150 kr
Nomiell rente 21,00%
Søk her
Privacy Policy