Nordicfinance

Nordicfinance
Lånebeløp: 5000 - 500 000 kr
Nomiell rente: 11%
Løpetid: Opptil 15 år
Søk her

Nordicfinance er en ny låneformidler som hjelper deg å finne det beste lånet på markedet, uten kostnad eller forpliktelse for deg. Uansett hva du ønsker å låne penger til vil man at dette skal fungere så bra og koste så lite som mulig, og ved å få tilbud fra flere långivere kan dette bli enklere. Nordicfinance samarbeider med Folkelånet Telefinans, og gjennom dem blir søknaden sendt til hele 12 potensielle långivere. De utgjør en blanding av både store, kjente banker og mindre banker, så man får god mulighet til å sammenligne ulike tilbud.

Du kan låne fra 5 000 kr til 500 000 kr gjennom Nordicfinance, og nedbetalingstiden går fra 1 til 15 år.

Fordeler

  • Høyt maksbeløp (500 000 kr)
  • Søknaden sendes til 12 banker
  • Erfaren samarbeidspartner
  • Mulighet for lang nedbetalingstid

Ulemper

  • Litt høy aldersgrense
  • Litt plukk på nettsiden

Popularitet

Nordicfinance er kanskje ikke den mest kjente aktøren når det gjelder forbrukslån i Norge, men de har samarbeid med flere kjente långivere. Dette skjer gjennom Folkelånet Telefinans, som samarbeider med både storbanker som DnB og banker som kanskje er mindre kjent, som Ekspress Bank. Folkelånet har drevet med forbruksfinansiering siden 1985, og er en av Norges største låneformidlere. At Nordicfinance har inngått samarbeid med dem er dermed et kvalitetstegn for Nordicfinances del, og man kan føle seg helt trygg under søknadsprosessen.

Godkjente søknader

Det kan i utgangspunktet være litt lettere å få forbrukslån gjennom en låneformidler, siden søknaden sendes til flere banker og du slipper å sende 12 søknader for å nå alle. Det er også litt strenge grunnvilkår for å få lån gjennom Nordicfinance, hvilket man kanskje tror gjør det vanskeligere å få innvilget lån, men faktisk kan ha motsatt effekt. Det utelukker naturlig nok en del kunder som med lavere vilkår og individuell vurdering kanskje kunne fått lån, men når man først oppfyller kravene kan det bli lettere å få lån, ved at man kanskje er ”forhåndsgodkjent” gjennom alder og inntekt.

Trygghet og service

Nordicfinance er som nevnt ikke den mest kjente långiveren i Norge, men det er ingen grunn til å være skeptisk til å låne fra dem. De bruker sikker tilkobling, så all informasjon du sender inn er helt trygg, og samarbeider også med en stor og erfaren låneformidler i Folkelånet Telefinans. En del av bankene tilbyr også signering og legitimering med Bank-ID, og da trenger du heller ikke tenke på at dokumentene forsvinner i posten.

Når det gjelder kundeservice kunne denne imidlertid vært bedre. Det er kun mulig å kontakte Nordicfinance på mail, ikke telefon, og det er heller ikke opplyst om hvor lenge man må regne med å vente på svar. Nå er det riktignok snakk om en låneformidler, ikke långiver, og man forholder seg til dem kun under søknadsprosessen, men hvis man har spørsmål om de ulike bankene, hvor lang tid det tar å få svar eller hva som helst annet man måtte lure på er det greit å vite når man kan forvente å få svar på spørsmålene.

Det er også litt småfeil på nettsiden deres, der enkelte ord ser ut til å være skrevet på dansk. Det er bare noen få feil, og man forstår helt fint hva som står, men dette burde vært luket ut når det er snakk om en profesjonell låneformidler.

Vilkår og kvalitet med Nordicfinance

Vilkårene får å få lån gjennom Nordicfinance er som nevnt litt strenge. Man må for det første være fylt 23 år, hvilket er litt høyt sammenlignet med långivere som tilbyr lån fra man er 18 år gammel. Det er imidlertid lurt å huske at alder er en av faktorene som spiller inn i en kredittvurdering, så selv om aldersgrensen hadde vært 18 år er det ikke sikkert man hadde fått lån i den alderen. Når aldersgrensen er fast slik som nå kan man dog ikke ”veie opp” for lav alder med god inntekt.

Inntektskravet er på sin side ikke så veldig høyt, på 180 000 kr årlig. Det kan kanskje sies at et så høyt inntektskrav selv for de lavere beløpene kan være noe underlig, spesielt når man kan få kredittkort med 5000 kr i kredittgrenser med langt lavere inntekt enn det som kreves her, men en fast grense kan gjøre saksbehandlingen raskere, og dermed gi deg pengene på konto snarere. I tillegg til krav om alder og inntekt kan man ikke ha betalingsanmerkninger, og man må ha vært folkeregistrert i Norge de siste tre årene.

Renten fastsettes individuelt av hver enkelt bank, men gjennomsnittsrenten er på 11%. Dette er verken spesielt høyt eller blant de laveste man kan få i Norge, men enkelte av bankene søknaden sendes til har en rente som starter på 7,9%. Det er noe av det rimeligste man kan få på forbrukslån, så det er lurt å sammenligne tilbudene nøye for å se hvilket som har best vilkår for din situasjon. Hvis ingen av tilbudene virker fristende står man helt fritt til å takke nei, og man trenger ikke betale noe.

Nordicfinance
Lånebeløp: 5000 - 500 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 15 år
Søk her
Privacy Policy