Lån penger raskt og enkelt

Lån penger raskt og enkelt

Med dagens teknologi er låneprosessen svært forenklet sammenlignet med hvordan det var tidligere. I dag finner du all informasjonen du trenger om lånene på nettet, du kan sammenligne dem og finne ut hvilket som passer best, og du kan søke om lånet og signere gjeldsbrevet via nettet. Dette er i utgangspunktet en ganske enkel prosess, men det er enkelte ting som kan forsinke prosessen. Under går vi gjennom det en trenger å huske for å kunne låne penger raskt og enkelt.

Forarbeid

Før du søker om lån er det greit å ha orden i økonomien din. Om du f. eks. har inkassosaker gående mot deg eller har betalingsanmerkninger vil dette som regel føre til at du får avslag på lånesøknaden ganske kjapt. Betalingsanmerkninger skal slettes med det samme kravet er betalt i sin helhet, så du bør gjøre dette så snart som mulig.

De aller fleste långivere foretar kredittsjekk av deg, og får da tilgang til offentlig registrerte opplysninger. Du vil imidlertid ofte bli bedt om å kunne dokumentere inntekt og formue, og å vite hvor du kan finne siste års selvangivelse og den sist mottatte lønnsslippen gjør prosessen lettere. Det er ikke garantert at du vil få bruk for dem, men å ha orden i papirene sine er alltid en fordel.

Avhengig av hvor fort du vil ha pengene på konto bør du også sjekke hvilke banker långiver samarbeider med. Hvis de har samarbeid med en bank som du har konto i kan lånet i enkelte tilfeller overføres direkte til kontoen din, og du kan få pengene på dagen. De fleste banker bruker imidlertid kun et par dager før søknaden er behandlet og pengene overført, så med mindre det haster veldig er ikke dette noe en trenger bekymre seg for.

Søknadsprosessen

Når du søker er det ofte mulig å identifisere seg med Bank-ID, enten i form av kodebrikke eller mobil. Pass på at du har alle koder og passord du trenger, så du slipper en telefon til kundeservice før du får signert det du skal. Om du f. eks. har kodebrikke, og ikke har Bank-ID på mobil, er det lurt å finne den frem før du begynner. Hvis det tar litt tid å finne den er det best at det skjer før du begynner å fylle ut søknaden.

Det er også viktig å dobbeltsjekke at alt du har skrevet i søknaden din stemmer, for hvis du har skrevet noe som viser seg å være feil kan dette medføre at søknaden tar lengre tid å behandle eller i verste fall ikke blir godkjent.

Oppsummering

For at låneprosessen skal gå så raskt og smidig som mulig er det viktig at du har kontroll på alle papirer og hjelpemidler du trenger til søknadsprosessen. Hvis en ikke gjør det kan det fort ta lang tid å få på plass lånet en ber om.

Privacy Policy