SAS EuroBonus Premium American Express

SAS EuroBonus Premium American Express

Reise- og avbestillingsforsikring EuroBonus-poeng opptjenes på alle kjøp Ubegrenset kredittramme

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 - 100 år
Krav til inntekt 300 000 kr
Årsgebyr 1200 kr
Nominell rente 18,00%
Søk her

SAS EuroBonus Premium American Express tilbys av DNB, og er resultatet av et samarbeid mellom SAS EuroBonus fordelsprogram og American Express. Det er et steg over Classic-kortet, og et steg under Premium-kortet.

Fordeler

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • EuroBonus-poeng opptjenes på alle kjøp
  • Ubegrenset kredittramme

Ulemper

  • Høy årsavgift
  • Høye gebyrer på kontantuttak

Øvre kredittgrense fastsettes etter avtale, så her er det mulighet for høye grenser om økonomien tillater det. Den nedre aldersgrensen er 18 år, så også de unge kan få dette kortet.

Kortets årlige nominelle rente er 18%. Du får EuroBonus-poeng på alt du kjøper med det, og disse kan siden veksles inn hos EuroBonus. Kortet passer derfor til å handle alt fra dagligvarer til en ny sofa, men fordelsprogrammet passer best for dem som liker å reise.

Fordeler med SAS EuroBonus Premium American Express

En av de største fordelene med dette kredittkortet er den ubegrensede kredittrammen. De fleste kort har en ramme som begrenser både hvor mye du kan låne og hvor mye fordeler du kan tjene opp. Siden kredittrammen fastsettes individuelt er det mulig for dem med god økonomi å få høye rammer med gode muligheter med dette kortet.

Fordelsprogrammet er som nevnt EuroBonus. Du tjener 15 poeng per 100 kr som er belastet kortet, og du kan bruke poengene til å kjøpe f. eks. flybilletter. Om du handler for 100 000 kr med kortet kan en eller to personer reise på EuroBonus-tur med 50% poengrabatt. Om dere er to blir den ene billetten i praksis gratis!

Den rentefrie perioden er 45 dager, hvilket er normalen for kredittkort. Det finnes kort med lengre rentefrie perioder, men dette er fortsatt litt tid til å betale tilbake så du ikke får store rentekostnader. Den nedre aldersgrensen er 18 år, så også de unge som ekskluderes fra mange kredittkort kan få dette. Om du får ditt første kredittkort er det spesielt viktig å lære seg hvordan det fungerer, slik at en ikke pådrar seg ekstra kostnader til rente.

Renten er imidlertid litt lavere enn flere andre kort, siden den nominelle renten er 18%. Det finnes kort med enda lavere rente, men disse mangler ofte fordeler som reiseforsikring for å kunne holde renten så lav.

Du får med reise- og avbestillingsforsikring ved å betale minst 50% av kostnadene ved reisen med kortet. I tillegg kommer andre forsikringer som kjøpsforsikring og internettforsikring, som dekker tap/tyveri av ting kjøpt med kortet over internett. Dette kan spare deg både tid og penger, siden du slipper å ordne en egen forsikring, den følger med når du betaler.

Ulemper med SAS EuroBonus Premium American Express

Den største ulempen med dette kortet er årsavgiften. Den er på 1200 kr årlig, hvilket er en god del høyere enn mange andre kort. Du må også bruke kortet en del for å tjene tilbake denne avgiften i form av poeng, noe som gjør dette kortet uegnet for dem som kun skal ha kortet til nødstilfeller eller reiser.

Det er også en relativt høy avgift på kontantuttak. Det skal sies at det ikke er noen kjøps- eller transaksjonsgebyrer for kjøp av varer og tjenester i Norge, men med 4% avgift på kontantuttak kan det fort bli mye, uansett.

Poengene du tjener er også bundet til EuroBonus, der de først og fremst kan brukes på fly. Dette er lite fleksibelt sammenlignet med andre kort.

Hvem passer SAS EuroBonus Premium American Express for

Siden du må betale en relativt høy årsavgift er det viktig at en bruker kortet mye for å kunne tjene inn denne kostnaden. I tillegg er poengene låst til EuroBonus, så å like å reise er en forutsetning for at en skal kunne nyte godt av dette kortet.

Renten er litt lavere enn en del andre kort, og sammen med den lave aldersgrensen gjør at dette kortet kan være greit å ha også for en ung kunde. Reiseforsikringen gjør sammen med bonus-poengene at dette kortet er ideelt for folk som bruker kredittkort til dagligdagse kjøp, og som liker å reise.

SAS EuroBonus Premium American Express

Reise- og avbestillingsforsikring EuroBonus-poeng opptjenes på alle kjøp Ubegrenset kredittramme

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 - 100 år
Krav til inntekt 300 000 kr
Årsgebyr 1200 kr
Nomiell rente 18,00%
Søk her
Privacy Policy