Cashbackkort – Kredittkort med cashback

Med cashback sparer du store summer hvert år. Vi viser deg hvilke kort som gir de høyeste avslagene og hvilke produkter det gjelder for.

Ikano VisaEff 21,92%,20K,12mnd. Tot.22102

Ikano Visa


  • 1% drivstoffrabatt og 2% hos Shell
  • 1% rabatt i alle matbutikker
  • Meget lav rente

2% rabatt hos Shell

1% drivstoffrabatt hos andre
Bestill her!Annonse
365Privat MastercardEff.25,37%,15K,12mnd.Tot.16466

365Privat Mastercard


  • 81 øre rabatt per liter drivstoff
  • 3,65% rabatt på bensinstasjoner, sko og klær

-81øre rabatt per liter

3,65% rabatt alt
Bestill her!
Annonse

cashbackHvilke kort gir cashback?

En cashback kan sammenlignes med et direkte avslag på prisen du betaler for varer og tjenester. Den gjenspeiles på regningen du mottar fra kredittkortselskapet ved månedsslutt. Her vil de trekke fra en viss prosentandel på det beløpet du skylder. Vi har skrevet om den cashbacken som tilbys med følgende kredittkort:

365-Privat-Mastercard

365 Privat Mastercard

Alle disse kortene tilbyr diverse typer cashback, som igjen kan deles opp i to hovedkategorier. Den første er såkalte «faste cashback». Det betyr at du mottar et fast avslag uavhengig av hvilken tid og butikk du handler i. Som regel vil dette cashbackbeløpet tilsvare 1-2% av kjøpesummen, men noen kort har også bedre avtaler. 365 Privat Mastercard gir deg for eksempel 3,65% avslag per fylte liter med drivstoff, uavhengig av hvilken kjede du besøker. Dette avslaget tilhører den faste kategorien, og holdes derfor konstant hele året.

Som Ikano Visa kunde har du flere faste rabatter i ditt Ikano Visa kort

Som Ikano Visa kunde har du flere faste rabatter i ditt Ikano Visa kort

Den andre kategorien med cashback har å gjøre med månedlige tilbud. I dag er det vanlig at kredittkortselskapene kjører månedskampanjer med cashback på utvalgte varer og tjenester. Disse avslagene kan være svært høye, og det er fort snakk om 5-15% avslag. Ikano Visa er et kort med en lav «fast cashback», men kan til gjengjeld skilte med svært gunstige månedstilbud. Med Ikano Visa er det derfor mulig å spare betydelige summer innen kortere tidsintervaller.

Noen kort lar deg også velge hvilken kategori du ønsker cashback skal gjelde for. Framfor å ha en cashback bundet opp mot spesifikke produkter kan du derfor velge akkurat hva du ønsker å spare penger på. Les videre for å lære mer om hvilke begrensninger kortselskapene legger på cashback, og hvordan du omgår disse ved hjelp av kreativitet.

Husk cashbackgrensen

Varekjop på nettetEn cashback kan ikke regnes som et direkte avslag fra butikkens ståsted. Det er derimot kortselskapet som reduserer regningen din ved månedsslutt i henhold til det avtalte cashbacknivået. Alle norske kredittkort har grenser på hvor mye penger du kan spare i cashback hvert år. Disse beløpene varierer veldig men ligger som regel et sted mellom kr 1 000 – 5 000. Som regel vil det også være månedlige begrensninger som betyr at du bare kan motta cashback opp til en viss grense per måned.

Som regel vil månedsgrensen være det årlige beløpet delt på antall måneder i et år. La oss si at kredittkortselskapet har en cashbackgrense på kr 3 000 per år. Deler du dette på 12 vil du se hvor mye penger du kan spare hver måned, som i dette tilfellet utgjør kr 250. Ikano Visa er kjent som et av de kortene med høyest cashback blant norske kredittkort. De tilbyr i skrivende stund en cashback på hele kr 5 000 per år.

Likevel er dette en totalvurdering som inneholder andre faktorer. Hvis cashbacken utgjør en lav prosentandel vil det være vanskelig å oppnå full fordel som følge av kravet til høyt forbruk. Da kan det være bedre å skaffe et kort med lavere cashback grense og høye prosentavslag. Kredittkortet 365 Privat er et godt eksempel på et slikt kort. Her får du totalt kr 3 000 i cashback hvert år, men avslaget utgjør hele 3,65% per fylte liter med drivstoff (Les mer om drivstoffkort).

Bruk fordelsportalen aktivt

Noen kortselskaper lar deg også velge hvilken kategori du ønsker skal være gjeldende for cashback. Som regel får du 4-5 kategorier å velge mellom, hvor elektronikk, reise, klær og sportsutstyr er de vanligste. Som korteier blir det dermed enklere å skreddersy cashback fordelene etter eget ønske.

La oss si at du ønsker å kjøpe en ny kano til kr 15 000 som du skal benytte på hyttetur. Med en cashback på 5% vil du motta en umiddelbar fordel på kr 750 kun ved å benytte kortet ditt i butikken. Det er ikke alle kredittkort som tilbyr denne løsningen, og du kan lese mer om hvert spesifikke kort i vår oversikt.

Remember black

Remember black

Noen kredittkort har også inngått avtaler med utvalgte butikker, hvor Re:Member er en av disse. Med kredittkortet får du tilgang til over 200 spisesteder og butikker. Det kan være både en fordel og ulempe at cashback er knyttet opp mot spesifikke butikker. Som regel er avslaget mye høyere enn hva du ellers ville oppnådd. Derimot kan det være vanskelig å matche forbruket med butikker man vanligvis ikke handler hos. Det betyr at man må legge arbeid i å undersøke tilbudene på forhånd.

På siden finner du også informasjon om såkalte «indirekte cashback» ordninger. Dette er kredittkort som tilbyr cashback i form av andre fordeler, slik som flypoeng eller kuponger. Vi har likevel ikke inkludert disse kredittkortene i listen ovenfor, da vi mener de ikke oppfyller kravet til merverdi for kunden. Du burde likevel lese om hvert kort nøye for å finne ut hvilke tilbud de kan gi deg som kunde.

Ikano VisaEff 21,92%,20K,12mnd. Tot.22102

Ikano Visa


  • 1% drivstoffrabatt og 2% hos Shell
  • 1% rabatt i alle matbutikker
  • Meget lav rente

2% rabatt hos Shell

1% drivstoffrabatt hos andre
Bestill her!Annonse
365Privat MastercardEff.25,37%,15K,12mnd.Tot.16466

365Privat Mastercard


  • 81 øre rabatt per liter drivstoff
  • 3,65% rabatt på bensinstasjoner, sko og klær

-81øre rabatt per liter

3,65% rabatt alt
Bestill her!
Annonse