Shell MasterCard

Shell MasterCard
Shell tilbyr både kredittkort og drivstoff

1% bonus på alt du kjøper Drivstoffbonus Fordelsportal Ingen maksimal bonusgrense

Maks kreditt 75 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 50 dager
Aldersgrense 20 år
Krav til inntekt 180 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nominell rente 21,50%
Søk her

Shell MasterCard tilbys av Ikano Bank, som eies av IKEA-familien Kamprad. Ikano har tilbudt kredittkort i overe 20 år, og MasterCard er en internasjonalt anerkjent merkevare.

Fordeler

  • 1% bonus på alt du kjøper
  • Drivstoffbonus
  • Fordelsportal
  • Ingen maksimal bonusgrense

Ulemper

  • Litt lav kredittgrense
  • Ikke reise- og avbestillingsforsikring
  • Høye gebyrer på kontantuttak

Kredittrammen på Shell MasterCard er på opptil 75 000 kr, noe som er litt lavere enn andre kredittkort, og for å få kortet må du være over 20 år og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Du får 1% bonus på alt du handler med kortet, pluss 40 øre pr. liter drivstoff. Bonusen kommer i form av Trumfpoeng, og du kan bruke disse i Trumf sin online nettbutikk eller ta dem ut som kontanter. Kortet kan dermed først og fremst virke som et drivstoffkort, men med dette kortet får du bonus på alt du handler, noe som kan føre til at Trumfpoengene etter hvert utgjør store summer.

Den nominelle renten er 21,5%.

Fordeler med Shell MasterCard

1kr-illustrasjonMed dette kortet får du 1% bonus på alt du kjøper, så du slipper å sjonglere flere kort eller huske på kategorier og kampanjer for å få fordeler. I tillegg til dette får du rabatt på drivstoff du fyller hos Shell i Norge, og en Fordelsportal der du kan finne gode tilbud innen mange ulike kategorier. Dette gjør kortet allsidig nok til at du kan få en del fordeler ut av det, i tillegg til at du kan få spesielle tilbud som gir deg enda flere fordeler. Det er ingen maksimal bonusgrense, noe som er et stort pluss.

Den rentefrie perioden er opptil 50 dager, noe som er litt lengre enn det vanlige. Det er en fordel siden det gir deg lengre tid på deg til å betale regningen, uten at du må betale ekstra i form av renter.

Aldersgrensen er 20 år, og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger mot deg. Dette er litt lavere aldersgrense enn flere andre kredittkort, så dette er et alternativ for også de unge. Du må ikke betale noe i etablerings- eller årsgebyr, og det er heller ikke gebyr på varekjøp.

Som en ekstra sikkerhet er det mulig å kjøpe en relativt billig betalingsbeskyttelse, som trer inn og dekker innbetalingen om du skulle få problemer på grunn av sykdom eller arbeidsledighet. Dette gjør at du fortsatt kan bruke kortet uten bekymring selv i usikre tider.

Ulemper med Shell MasterCard

Kredittrammen på dette kortet er litt lav sammenlignet med andre kort. På den annen side tilsier renten og bonusprogrammet at dette er et kort som bør brukes i det daglige, ikke legges i en skuff i tilfelle du trenger et lite lån, så om du betaler saldoen hver måned vil 75 000 kr være høyt nok for mange.

En større ulempe er at du ikke får reise- og avbestillingsforsikring med dette kortet, noe du gjør med mange andre kort. Du bør da enten ha flere kort eller en egen reiseforsikring, noe som kan oppleves som litt styrete.

Den nominelle renten er litt høyere enn en del andre kort, så en bør passe på å betale saldoen i tide for å unngå høye renteutgifter som spiser opp hele bonusen. Hvis du skal bruke kortet som et lån kan kort med lav rente, som Santander Red, anbefales.

Det er som nevnt lite gebyrer for bruk, men det er 4% gebyr på uttak i minibank. Dette er høyere enn en del kredittkort, og enkelte, som Norwegian-kortet, lar deg ta ut penger gebyrfritt i utlandet.

Hvem passer Shell MasterCard for

Shell MasterCard gir deg som nevnt 1% bonus på alt du kjøper med det, og i tillegg drivstoffbonus på Shell-stasjoner. Dette gjør at kortet passer godt for hverdagsbruk, men du får maks fordeler hvis du bruker bilen mye.

Siden renten er litt høy og du ikke får med reise- og avbestillingsforsikring bør en velge et annet kort til større innkjøp, enten de er flybilletter til ferien eller noe annet, men som hverdagskort der man betaler saldoen i slutten av måneden fungerer det veldig bra.

Shell MasterCard
Shell tilbyr både kredittkort og drivstoff

1% bonus på alt du kjøper Drivstoffbonus Fordelsportal Ingen maksimal bonusgrense

Maks kreditt 75 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 50 dager
Aldersgrense 20 år
Krav til inntekt 180 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nomiell rente 21,50%
Søk her
Privacy Policy