SAS EuroBonus Diners Club

SAS EuroBonus Diners Club
Diners Club

Ingen øvre kjøpsgrense EuroBonus-poeng når du bruker kortet Reise- og avbestillingsforsikring

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 695 kr
Nominell rente 19,80 %
Søk her

SAS EuroBonus Diners Club er et kort fra Diners Club som også gir deg fordeler i form av EuroBonus-poeng. Diners Club er et kjent betalings- og kredittkort som kan brukes over hele verden. Ideen til kortet kom i 1950, og grunnideen er fortsatt den samme, men med flere fordeler som tilgang til flyplasslounger. Med disse fordelene passer kortet best for dem som flyr en del.

Fordeler

  • Ingen øvre kjøpsgrense
  • EuroBonus-poeng når du bruker kortet
  • Reise- og avbestillingsforsikring

Ulemper

  • Høyt årsgebyr
  • Høyt gebyr på kontantuttak

Dette kredittkortet er ikke anbefalt. Vi anbefaler heller:

Sas classic

SAS EuroBonus Premium American Express

SAS EuroBonus Platinum American Express

SAS EuroBonus Classic American Express

SAS EuroBonus Premium American Express

SAS EuroBonus Platinum American Express

3 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.6 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.12 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.
Tjen 10 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.Tjen 15 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.Tjen 20 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.

Bestill her

Bestill her

Bestill her

SAS EuroBonus Diners Club har ikke noen øvre kjøpsgrense, men du kan søke om å få delbetale kreditten du har brukt. Det er heller ingen formell aldersgrense utover at en må være fylt 18 år for å få kredittkort, men om man er ung og med lav inntekt kan det være vanskelig å få godkjent søknad om et kredittkort uten øvre kjøpsgrense, men det koster jo ingenting å søke – så hvorfor ikke prøve?

Den nominelle renten på kortet er 19,8%.

Fordeler med SAS EuroBonus Diners Club

Dette kortet har som nevnt ingen øvre grense for kjøp, i motsetning til de fleste andre kredittkortene på markedet. Dette er en stor fordel, siden det betyr at du selv kan regulere hvor mye kreditt du trenger til enhver tid. Husk imidlertid at du må søke om delbetaling hvis du ikke kan betale alt innen de maks 45 rentefrie dagene, og ikke bruk mer enn du kan betale tilbake.

I tillegg til EuroBonus-poengene som du får når du bruker kortet får du tilgang til flyplasslounger. Dette er spesielt gunstig for reisende som tilbringer mye tid på flyplasser, men kan også være et kjærkomment tilbud for en familie på sommerferie. Du får også utvalgte tilbud og rabatter, så hvis du slår til på ting du skulle kjøpe uansett kan du spare noen kroner her også.

Det er også inkludert en reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50% av transportkostnadene med kortet. Denne er en av markedets beste når det gjelder kortrelaterte reiseforsikringer, og du sparer både tid og penger på å bruke kortet til å betale reisen. Med et kredittkort slipper du også å vente på neste måneds lønning eller feriepengene og kan bestille når prisene er på sitt laveste.

Aldersgrensen er 18 år, men husk på at det kan være vanskelig å få et kort uten øvre kjøpsgrense hvis du er ung og har lite i inntekt.

Ulemper med SAS EuroBonus Diners Club

Den største ulempen med dette kortet er at det koster en del å ha og bruke det. Renten på 19,8 % er ikke den høyeste blant kortene på markedet, men det finnes også billigere kort. Med ingen øvre kjøpsgrense er det svært viktig å være en disiplinert forbruker og ikke påta seg for mye gjeld.

Det er også årsgebyr med mindre du er Gull- eller Diamant-medlem hos SAS EuroBonus, og denne er på 695 kr i året om du kun er vanlig medlem. Dette er ikke en veldig høy avgift, men den kan oppleves svært irriterende, spesielt siden flere og flere kredittkort ikke lenger har årsavgift.

Gebyret på kontantuttak er på 4%, noe som fort kan bli dyrt om du bruker mest kontanter på ferie eller i utlandet. Dette er spesielt negativt for et kort som har så mange fordeler knyttet til reise. Du må også betale for loungebesøk, om du ikke har et medlemskort hos SAS EuroBonus som gir deg gratis inngang eller har en invitasjon til gratis loungebesøk med inkludert i din flybillett.

Hvem passer kredittkortet for?

For å få mest mulig nytte av fordelene bør en bruke kredittkort aktivt og gjerne reise mye med Star Alliance mens du sparer poeng i SAS EuroBonus sitt medlemsprogram. Slik oppnår du en høyere kortstatus som gjør det billigere å ha SAS EuroBonus Diners Club. Med kredittkortet får du i sin tur flere bonuspoeng etterhvert som du bruker det, som kan benyttes på reiser, i tillegg til at man får mulighet til å betale for inngang til lounger på flyplasser verden over.

Bruk kredittkortet aktivt, og bruk det smart. Med relativt høy rente og høye gebyrer på kontantuttak bør en begrense kjøp en må delbetale og eventuelt ha et annet kort til kontantuttak, spesielt i utlandet hvor valutapåslaget kommer i tillegg. Ha gjerne derfor et SAS EuroBonus Diners Club i kombinasjon med et Bank Norwegian VISA som har gratis og rentefrie kontantuttak i utlandet.

SAS EuroBonus Diners Club
Diners Club

Ingen øvre kjøpsgrense EuroBonus-poeng når du bruker kortet Reise- og avbestillingsforsikring

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 695 kr
Nomiell rente 19,80 %
Søk her
Privacy Policy