Nordax Bank

Nordax Bank
Nordax Bank forbrukslån
Lånebeløp: 10 000 - 500 000 kr
Nomiell rente: 7,90%
Løpetid: Opptil 15 år
Søk her

Nordax er en nordisk nisjebank med virksomhet i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Tyskland. Den drives fra Stockholm, og står under tilsyn fra den svenske Finansinspektionen. De samarbeider med ulike kredittformidlere og andre selskaper, og man kan dermed søke lån hos Nordax både gjennom dem og gjennom f. eks. en låneformidler.

Fordeler

  • Mulighet for lang nedbetalingstid
  • Lav nominell rente
  • Stor fleksibilitet på lånesummen

Ulemper

  • Noe lavere lånebeløp enn hos en del andre banker
  • Kort åpningstid hos kundeservice
  • Litt høy aldersgrense

Popularitet

Nordax Bank er som nevnt en nisjebank, og de tilbyr bare utlån og sparing. Dette begrenser naturlig nok populariteten sammenlignet med store banker, der man gjerne har både kredittkort, lønnskonto, sparekonto, aksjesparing, boliglån og forbrukslån. De har imidlertid virksomhet i flere land inkludert Tyskland, hvilket tyder på at de er populære innen sin nisje.

Godkjente søknader

Selv om maksbeløpet en kan låne hos Nordax Bank er litt lavere enn mange andre banker er fortsatt 500 000 kr mye penger, og selv om inntektskravet er lavt betyr ikke dette at du automatisk får lån selv om du oppfyller det. Hvis du har problemer med å få lånt det beløpet du ønsker kan en medsøker øke sjansene dine, og dette er spesielt en god løsning om du låner sammen med en samboer eller ektefelle.

Trygghet og service med Nordax Bank

Nordax Bank står som nevnt under tilsyn av den svenske Finansinspektionen, hvilket er et trygghetstegn for kundene. Grunnkravene for å søke om lån hos dem kan virke litt høye, men de er også med på å sikre at en ikke tar opp mer lån enn man kan betale tilbake. Du får også mulighet til å søke om opptil to betalingsfrie måneder i året, men husk på at renten og avdraget legges til den utestående gjelden, og at du dermed må betale høyere månedsbeløp.

Åpningstiden til kundeservice på telefon er kl. 9 til kl. 17 på hverdager. Dette er helt greie åpningstider, men de er i vanlig arbeidstid, så om du jobber på disse tidspunktene må du bruke en pause eller fridag på å få fatt i dem per telefon, hvilket er en ulempe. Det er dog mulig å kontakte dem på e-post, så du slipper å bruke hele lunsjpausen på telefonkø.

Vilkår og kvalitet

Grunnvilkårene kan som nevnt virke litt strenge, f. eks. må man være minst 23 år gammel for å få lån. Dette er noen år eldre enn flere andre banker, og enkelte har aldersgrenser helt ned i 18 år. Aldersgrensen kan imidlertid ses på som en ekstra sikkerhet mot at en tar opp mer gjeld enn man kan klare å betale.

Inntektskravet på 150 000 kr er på sin side i den lave enden av skalaen, og gir mulighet for lån også for dem som har lite inntekt. Husk imidlertid på at det kan være vanskelig å få låne store beløp, med mindre du har en medsøker.

Det er ikke mulig å låne hos Nordax Bank om du har betalingsanmerkninger. Om du har betalingsanmerkninger kan det være lurt å refinansiere gjelden, både for å få den samlet og for å få en billigere rente. Du får også betalt kreditorene, og betalingsanmerkningen skal da slettes, og du kan søke om lån hos blant annet Nordax Bank.

Nordax Bank
Nordax Bank forbrukslån
Lånebeløp: 10 000 - 500 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 15 år
Søk her
Privacy Policy