Landkreditt Bank MasterCard

Landkreditt Bank MasterCard
Landkreditt Bank MasterCard er et bra kredittkort

Drivstoffrabatt hos Statoil 25% rabatt på utvalgte merkevarer Reise- og avbestillingsforsikring Ingen årsavgift

Maks kreditt 50 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 40 dager
Aldersgrense 22 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nominell rente 19,80%
Søk her

Landkreditt Bank MasterCard tilbys, som navnet tilsier, av Landkreditt Bank. Den er en norsk bank med lange tradisjoner og røtter på landsbygda, og av næringslivsmarkedet deres er det landbruk som utgjør hovedtyngden.

Fordeler

  • Drivstoffrabatt hos Statoil
  • 25% rabatt på utvalgte merkevarer
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Ingen årsavgift

Ulemper

  • Lav kredittramme
  • Du må være kunde i banken
  • Kort rentefri periode
  • Høyt gebyr på kontantuttak

Maks kredittramme for dette Landkreditt Bank MasterCard er 50 000 kr, og du må være minst 22 år og kunde hos banken for å få kredittkortet. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger. Den nominelle renten per år er 19,8%.

Dette er et vanlig kredittkort med enkelte fordeler. Siden man må være kunde hos Landkreditt Bank er dette et kort for deres medlemmer, og det kan være greit å ha alle kontoer og kort samlet hos en enkelt bank.

Fordeler med Landkreditt Bank MasterCard

Med dette kortet får du 40 øre drivstoffrabatt per liter drivstoff du fyller hos Statoil. Om du kjører mye kan denne rabatten komme godt med, enten du kjører i forbindelse med jobb eller bare kjører i privat sammenheng. I tillegg til drivstoffrabatten får man 25% på kjente merkevarer når man handler med kortet på crossbrands.no. Hvis en uansett hadde tenkt å kjøpe noe fra et av merkene med rabatt er det muligheter for å spare en del her.

Du får også med en komplett reiseforsikring for deg selv og familien eller 3 medreisende når du betaler minst 50% av reisen med kortet. Dette er bra, siden du slipper å tenke på å kjøpe reiseforsikring separat, den følger med når du betaler reisen med kredittkortet.

Renten er litt lavere enn en del andre kredittkort, men ikke den billigste. Renten på dette kortet gjør at det ikke blir så altfor dyrt å dele opp betalingen over to måneder, men hvis du har gjeld som du må betale over flere måneder bør du kanskje vurdere et forbrukslån eller et kredittkort som Santander Red, som har lavere renter.

Det er ikke noe årsgebyr, så Landkreditt Bank MasterCard er gratis å eie.

Ulemper med Landkreditt Bank MasterCard

Det er en stor ulempe at Landkreditt Bank MasterCard har såpass lav kredittramme som den har. 50 000 kr er halvparten av det mange andre kort tilbyr, og det finnes også kort som tilbyr enda mer, som SAS EuroBonus American Express-kortene, der kredittrammen fastsettes etter avtale.

Den lengste rentefrie perioden er kun 40 dager, noe som er litt mindre enn normalen. Selv om 40 dager kan høres mye ut er det flere kredittkort som tilbyr lengre tid, og hvis du får en uforutsett utgift i slutten av måneden som du setter på kredittkortet kan den korte rentefrie perioden bety at du ikke rekker å få neste måneds lønning før kreditten skal betales, og du må betale renter.

Aldersgrensen er 22 år, noe som er litt høyere enn normalen og kan virke ekskluderende på unge kunder. At du også må være kunde hos Landkreditt Bank trekker også ned – for mange fungerer kredittkort som et kort nummer to som en kan ha i bakhånd til uforutsette utgifter, og det kan da være greit å ha det i en annen bank enn der en har konto.

Det er også høye gebyrer på kontantuttak, noe som kan bli dyrt, spesielt om du bruker det på ferie der du tar ut den lokale valutaen mange ganger. Det kan nevnes at Bank Norwegian VISA tilbyr gratis uttak i utlandet.

Hvem passer Landkreditt Bank MasterCard for

Det er som nevnt en forutsetning at du er kunde hos Landkreditt Bank for å få dette kortet. Det gjør at kortet passer best for bankens kunder som ønsker å ha alle kortene samlet i en og samme bank. Hvis du kjører mye og er ute etter å maksimere fordelene kan et kort som 365Privat MasterCard anbefales, siden du der får rabatt per liter i tillegg til cashback.

Landkreditt Bank MasterCard
Landkreditt Bank MasterCard er et bra kredittkort

Drivstoffrabatt hos Statoil 25% rabatt på utvalgte merkevarer Reise- og avbestillingsforsikring Ingen årsavgift

Maks kreditt 50 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 40 dager
Aldersgrense 22 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nomiell rente 19,80%
Søk her
Privacy Policy