Folkia

Folkia
Lånebeløp: 1 000 - 20 000 kr
Nomiell rente: 49,00%
Løpetid: Opptil 1 år
Søk her

Folkia er en del av det norsk finans- og kredittselskapet Folkefinans AS, som i dag har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland. De tilbyr mindre lån på mellom 1000 og 20 000 kr, og du kan velge opptil 12 måneders tilbakebetalingstid. Den nominelle renten varierer etter hvor mye en låner og hvor lang tilbakebetalingstid, men for et lån på 13 000 – 20 000 tilbakebetalt over 12 måneder er renten 53%.

Fordeler

  • Rask utbetaling
  • Legitimering med Bank-ID
  • Alle priser er tydelig oppgitt

Ulemper

  • Høy rente
  • Lavt lånebeløp

Popularitet

Folkia har ikke veldig høyt maksbeløp, sammenlignet med andre långivere, men har spesialisert seg på mindre lån. Selskapet har også holdt på med lånevirksomhet i flere år, noe som tyder på at de har en del kunder. Lånet kan være et godt alternativ til kredittkort, om man ikke har dette og trenger å låne et mindre beløp raskt.

Godkjente søknader

Folkia oppgir selv at ”alle er velkomne som de er”, og at de behandler alle kundene sine likt. Dette, samt de lavere lånebeløpene, kan gjøre at det er lettere å få lån hos dem enn långivere med høye lånebeløp. Husk imidlertid at det foretas en kredittvurdering av deg når du søker om lån, og Folkia vurderer om du vil klare å betjene lånet du søker om med din inntekt. Et høyt lån over kort tid vil være vanskeligere å få innvilget enn et lavt lån om du har lav inntekt.

Trygghet og service med Folkia

Folkia er virksom i flere land, og har konsesjon fra Finansdepartementet, og man kan altså føle seg helt trygg på at det er et seriøst selskap. Det brukes også en kryptert SSL-forbindelse som gjør at de garanterer for tjenestens sikkerhet.

Kundeservice er kun tilgjengelig i vanlig arbeidstid, noe som er et lite minus, men man kan også ta kontakt med dem på mail. Søknaden behandles veldig raskt, og du kan faktisk få pengene utbetalt samme dag eller senest neste virkedag. Dette gjør at du faktisk kan få et forbrukslån på dagen!

Vilkår og kvalitet

Aldersgrensen for å få lån gjennom Folkia er 20 år. Dette er ikke det aller laveste i bransjen, men allikevel blant de lavere kravene. Man får heller ikke låne om man har betalingsanmerkninger, hvilket er ganske standard for lån uten sikkerhet i Norge. Om en har en betalingsanmerkning og ønsker å låne må man ofte stille sikkerhet i fast eiendom, noe f. eks. BlueStep og MyCredit tilbyr.

Det er ikke et fast inntektskrav hos Folkia, men man må ha en inntekt som står i forhold til lånet man ønsker. Husk også på at den effektive renten på korte lån kan være veldig høy sett i prosent, noe den også er hos Folkia. Dette er ikke mye i rene kroner, og for et lavt lån som betales raskt er det ikke en stor utgift, men om du har mange slike små lån kan det være lurt å refinansiere til et større lån for å få lavere rente.

Folkia passer imidlertid godt om du trenger penger raskt, siden de betaler ut enten på dagen eller neste virkedag. Husk imidlertid på å sammenligne flere tilbud, selv når det kun er snakk om et lite lån, for å være sikker på at du får de beste vilkårene.

Folkia
Lånebeløp: 1 000 - 20 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 1 år
Søk her
Privacy Policy