Fokuslån

Fokuslån
Lånebeløp: 10 000 - 75 000 kr
Nomiell rente: 16,90%
Løpetid: Opptil 80 måneder
Søk her

Fokuslån er et relativt nytt lån i Norge, som tilbys i samarbeid med Thorn, som er et selskap med lang erfaring fra det norske markedet. Dette er et lån ”med fokus på dine behov”, hvilket blant annet innebærer rask behandlingstid og utbetaling. Du kan også velge å benytte deg av en rente- og avdragsfri periode om du skulle ønske det.

Med fokuslån kan du låne 10 000 kr – 75 000 kr og betale ned over 12 – 80 måneder, alt etter hvilket månedsbeløp du er komfortabel med. Hvis du skulle få mer romslig økonomi kan du betale hele lånet når du vil, uten at det koster deg en krone ekstra.

Fordeler

  • Svar i løpet av en time
  • Utbetaling senest dagen etter godkjenning
  • Enkel søknadsprosess
  • Samarbeider med erfarent selskap

Ulemper

  • Litt lavt maksbeløp sammenlignet med andre forbrukslån
  • Litt høy rente

Popularitet

Fokuslån er som nevnt et relativt nytt produkt i Norge, men de samarbeider med en svært erfaren aktør. Maksbeløpet er litt lavere enn andre forbrukslån, men hvis du kun trenger å låne et mindre beløp kan det være et godt valg. Her får du også svært raskt svar, så uansett om du trenger penger raskt eller bare er utålmodig etter å komme i gang med det du skal bruke pengene til er det bare å søke og så vente kort tid på svaret.

Godkjente søknader

Dette er som nevnt et mindre lån, sammenlignet med tilfellene der du kan låne opptil 500 000 kr uten å måtte stille sikkerhet, og det kan gjøre det lettere å få søknaden godkjent. Du kan velge nedbetalingstid som gir deg et passelig månedsbeløp, men husk at du ikke bør låne mer enn du trenger og vet du kan betale tilbake. Långiver vil også vurdere din økonomiske situasjon før de gir deg lån.

Trygghet og service

At låneprosessen går så raskt som den gjør kan gjøre at man begynner å undre på hvor grundig søknadene vurderes. Långiver har imidlertid interesse av at du klarer å betale det du lånte, og vil dermed ikke gi lån når det er uforsvarlig å gjøre dette. Hos Fokuslån kan du tilpasse nedbetalingstiden så du får månedsbeløp som passer deg, samtidig som du kan betale hele lånet om du vil. Du får også mulighet til å velge 30, 60 eller 90 dager med rente- og avdragsfrihet før du begynner å betale ned. Pengene du ville brukt på avdrag kan f. eks. settes på konto slik at du får renten. Her får du altså et svært fleksibelt lån som du kan tilpasse din økonomiske situasjon.

Vurderingen er som nevnt svært rask, med svar i løpet av en time i kundeservice sin åpningstid. Åpningstiden er kl. 8-18 på hverdager, hvilket riktignok er litt utover vanlig arbeidstid, men hvis du sender inn en søknad i helgen må du altså vente til mandag med svar. I ukedagene kan du imidlertid få lån på dagen, eller utbetalt senest dagen etter, og det vil de fleste være enige i at er en rask prosess.

Vilkår og kvalitet

Enkelte långivere har faste krav til minimumsinntekt, og selv om det kan være veldig greit å vite om man i det hele tatt blir vurdert eller ikke kan det også oppleves demotiverende å ikke kunne låne selv mindre beløp på grunn av inntekt. Fokuslån stiller ikke krav til minimumsinntekt, men du må ha fast inntekt. Det er også en aldersgrense på 20 år, du må være registrert i Folkeregisteret i Norge i minst 3 år sammenhengende og ikke ha betalingsanmerkninger.

Renten fastsettes etter en vurdering av din økonomiske situasjon, og den årlige nominelle renten begynner på 16,90% og går til 23,87%. Dette gir en effektiv rente som starter på 19,59%, inkludert et etableringsgebyr på 1820 kr. Hvis du blir tilbudt den høyeste renten kan det altså bli litt dyrt, spesielt om du har lang nedbetalingstid, men en måte å unngå det på er å betale ned raskere enn planlagt, og dermed spare rentekostnader.

Fokuslån
Lånebeløp: 10 000 - 75 000 kr
Nomiell rente:
Løpetid: Opptil 80 måneder
Søk her
Privacy Policy