Eurocard Gold kredittkort

Eurocard Gold kredittkort
Eurocard

Ingen øvre kjøpsgrense Reiseforsikring og tilgang til lounge Mulighet for å kjøpe andre forsikringer

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 40 dager
Aldersgrense 23 - 100 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 645 kr
Nominell rente 19,80%
Søk her

Eurocard Gold er et kredittkort fra Eurocard, et selskap som har eksistert siden 1965. De er en ledende aktør på markedet for betalingsløsninger, og tilbyr produkter til både private og bedrifter. Kortene kan brukes på over 30 millioner steder i 210 land, og har ingen øvre kjøpsgrense. Aldersgrensen for å få dette kredittkortet er 23 år, og den nominelle renten er 19,8%. Du får diverse fordeler med dette kortet, men bruksområdet er først og fremst betalingskort.

Fordeler

  • Ingen øvre kjøpsgrense
  • Reiseforsikring og tilgang til lounge
  • Mulighet for å kjøpe andre forsikringer

Ulemper

  • Litt høy rente
  • Få rentefrie dager
  • Årsavgift
  • Høyt gebyr på kontantuttak

Dette kredittkortet er ikke anbefalt. Vi anbefaler heller:

Sas classic

SAS EuroBonus Premium American Express

SAS EuroBonus Platinum American Express

SAS EuroBonus Classic American Express

SAS EuroBonus Premium American Express

SAS EuroBonus Platinum American Express

3 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.6 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.12 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.
Tjen 10 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.Tjen 15 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.Tjen 20 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.

Bestill her

Bestill her

Bestill her

Fordeler med Eurocard Gold

Kredittkortet har som nevnt ikke en øvre grense for kjøp. Du må imidlertid sette en kredittreserve på maks 15% av årsinntekten din, og det er kun innen denne grensen du kan delbetale. Om du f. eks. har en kredittreserve på 20 000 kr, og har brukt 25 000 kr må du betale 5000 kr + minstebeløpet av de resterende 20 000 kronene.

Det er ikke et fast cashback-program, men det følger med enkelte tilbud, som faste rabatter. Dette er en fordel, men krever at du holder deg oppdatert og sjekker at det faktisk er billigere å bruke selskapet som gir deg rabatt. Hvis du er disiplinert forbruker kan du spare litt penger her.

Når du betaler mer enn 50% av transportkostnadene med kredittkortet ditt får du reiseforsikring med på kjøpet. Dette kommer i tillegg til at kredittkortet gir deg tilgang til VIP-lounger over hele verden, noe som gjør reisen mer behagelig, spesielt ved lange mellomlandinger. Med reiseforsikring slipper du også å tenke på å skaffe dette utenom, og kan nyte reisen til det fulle.

I tillegg til reiseforsikringen kan du kjøpe andre forsikringer, som ID-forsikring. Dette koster ekstra, men gir deg valgfriheten til å velge akkurat de forsikringene du har bruk for, og du slipper dermed å betale for ting du ikke kommer til å bruke.

Ulemper med Eurocard Gold

En av de største ulempene med Eurocard Gold er at det er årsgebyr på over 600 kr. Dette er riktignok ikke mye, men et irriterende gebyr og høyt sammenlignet med selskaper som ikke har årsgebyr i det hele tatt. Renten er på sin side ikke den høyeste på markedet, men den er heller ikke den laveste, og i kombinasjon med kun 40 rentefrie dager passer dette kredittkortet best for dem som kan betale det de kjøper med kredittkortet.

Aldersgrensen på 23 år er litt høyere enn normalen, men dette er forståelig når kredittkortet ikke har noen beløpsgrense. For de yngste er det ofte også lurt å ha et kredittkort med fast grense så man lærer å bruke et kredittkort.

I tillegg til den nevnte årsavgiften kommer også andre gebyrer. Kontantuttak er ganske dyrt, spesielt med tanke på at kort som Bank Norwegian VISA gir deg gratis kontantuttak i utlandet. En del av grunnen til å ha et kredittkort kan være å få beskyttelse mot svindel i utlandet, men med 4% av uttaket i gebyr kan det fort bli en dyr fornøyelse.

Hvem passer Eurocard Gold for?

Siden dette kortet har årsavgift passer det best for en som bruker kredittkort og ikke bare skal ha det i bakhånd. Med rentenivået og den kredittfrie perioden bør en også være en disiplinert bruker, så en ikke ender opp med veldig dyr gjeld. Reiseforsikringen og tilgangen til lounge er bra, og gjør at kortet passer for dem som reiser mye. Med ingen øvre kjøpsgrense kan man også betale dyre turer med det, selv om f. eks. feriepengene ikke kommer på konto før måneden etter.

Kortet har også enkelte gode rabatter og tilbud, men hvis du bruker kredittkort aktivt for å spare penger på faste innkjøp kan et kredittkort som 365Privat MasterCard passe bedre, da du får faste rabatter med det.

 

Eurocard Gold kredittkort
Eurocard

Ingen øvre kjøpsgrense Reiseforsikring og tilgang til lounge Mulighet for å kjøpe andre forsikringer

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 40 dager
Aldersgrense 23 - 100 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 645 kr
Nomiell rente 19,80%
Søk her
Privacy Policy