Diners Club Privatkort

Diners Club Privatkort
Diners Club

Ingen øvre kjøpsgrense Reise- og avbestillingsforsikring Lav aldersgrense

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 695 kr
Nominell rente 19,80 %
Søk her

Diners Club Privatkort er et kredittkort fra Diners Club, som er et internasjonalt kortselskap. Diners Club var det første kredittkortet i verden, og i dag kan millionene av medlemmer bruke kortet over hele verden. Kortet har ingen øvre kjøpsgrense, og du kan i teorien få det fra du er 18 år gammel.

Fordeler

  • Ingen øvre kjøpsgrense
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Lav aldersgrense

Ulemper

  • Årsavgift
  • Høyt gebyr på kontantuttak

Det er ikke et spesielt fordelsprogram knyttet til det, men du får diverse tilbud. Kortet kan dermed sees på mer som et betalingskort, enn et kredittkort.

Den nominelle renten er 19,8%.

Fordeler med Diners Club Privatkort

Dette kortet har som nevnt ikke noen øvre kjøpsgrense, hvilket gir deg stor fleksibilitet. Den rentefrie perioden er 45 dager, og etter dette må du betale tilbake det du har brukt, med mindre du har søkt om og fått innvilget delbetaling. I så fall kan du betale ned over lengre tid.

Det er ikke et spesielt cashback-program tilknyttet dette kortet, men du kan få ulike rabatter og tilbud. Disse varierer, så hvis du følger med og slår til på noe du hadde tenkt å kjøpe uansett kan du spare litt. Du får også med reise- og avbestillingsforsikring når minst 50% av transportkostnadene er betalt med kortet, samt tilgang til lounger over hele verden.

Du kan i teorien få dette kortet fra du er 18 år gammel. Husk imidlertid på at kortutsteder, som ved alle former for lån eller kreditt, gjør en vurdering av deg som potensiell kunde før du eventuelt får innvilget søknaden. Det kan være vanskelig å få kort med høy kredittramme hvis du er ung, har lav inntekt og lite erfaring med kredittkortbruk.

Ulemper med Diners Club Privatkort

Den største ulempen med dette kortet er at det kan være ganske dyrt å ha og å bruke det. Det begynner å bli mindre og mindre vanlig med årsavgift på et kredittkort, men Diners Club Privatkort har en årsavgift på rett under 700 kr. Dette er ikke en veldig stor sum, men det kan oppleves irriterende å måtte betale for å få ha kortet, spesielt når renten ikke er spesielt billig. Med en rente på 19,8% kunne den nok vært høyere, men du finner også billigere kort på markedet.

Det er også avgift på loungebesøk, så det du får med kortet er ikke gratis adgang, men muligheten til å betale deg inn. Med et gebyr på 125 kr er det ikke veldig dyrt, men om hele familien skal mellomlande en gang eller to under ferien kan det fort bli dyrt.

Heller ikke ved kontantuttak slipper man unna høye gebyrer. Med 4% av uttaksbeløpet i gebyr kan det fort bli dyrt om en bruker mye kontanter under en ferie, eller om man trenger et større beløp i kontanter i Norge, for den saks skyld. Bruk da heller et Bank Norwegian VISA, som har både rentefrihet og gebyrfrihet for uttak i utlandet. Det er imidlertid ikke gebyr på vanlige varekjøp med Diners Club privatkort, verken i Norge eller i utlandet.

Hvem passer Diners Club Privatkort for?

Siden dette kortet har årsavgift passer det best for dem som bruker kortet aktivt og ikke bare har det i en skuff i tilfelle en trenger ekstra kreditt. For å få mest mulig ut av det er det lurt å være en disiplinert forbruker og benytte seg av tilbudene som er aktuelle for en og ikke bruke så mye at det tar flere måneder å betale tilbake. Renten er litt høy, og med høye beløp blir kjøpet fort en dyr fornøyelse.

Diners Club Privatkort
Diners Club

Ingen øvre kjøpsgrense Reise- og avbestillingsforsikring Lav aldersgrense

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 695 kr
Nomiell rente 19,80 %
Søk her
Privacy Policy