Lån på dagen

Lån på dagen

Av og til trenger man penger raskt. Det kan være når kjæledyret blir akutt sykt, vaskemaskinen bryter sammen dagen før du skulle til å vaske klær eller en hvilken som helst annen grunn. De fleste vil være enige i at når man først har gått til det skrittet å søke om et lån vil man helst ha svaret så snart som mulig, så en kan planlegge ut i fra det, enten det er å søke et annet sted eller bruke pengene.

Et lån uten sikkerhet kan da være løsningen, og enkelte långivere reklamerer med at de kan gi deg lån på dagen. Dette vil si at du i beste fall har pengene på konto samme dag som du sendte inn søknaden din. Et lån uten sikkerhet er ofte kjent som et forbrukslån, men det finnes også mer spesifikke låntyper, som MC lån.

Hva er et lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet vil si at banken eller kredittselskapet ikke tar sikkerhet i den fysiske gjenstanden som finansieres med lånet, men sikkerheten er i din fremtidige inntekt. Et forbrukslån er en form for lån uten sikkerhet, og långiver legger seg ikke oppi om du bruker pengene på en ny vaskemaskin, egenkapital til boligen eller en liten belønning til deg selv.

Et lån uten sikkerhet har ofte høyere rente enn lån med sikkerhet, fordi långiver tar større risiko ved å låne deg pengene. Av denne grunn er det svært viktig å sammenligne priser og betingelser når du velger långiver. Husk at enkelte långivere også krever årsavgifter i tillegg til renten, så hvis årsavgiften er høy og renten lav kan det kanskje lønne seg å velge en litt høyere rente som blir billigere i lengden.

Ting å tenke på for å få lån på dagen

Med internet og långivere som har kundeservice åpent til sent på kvelden kan det virke svært lett å få lån raskt, og i mange tilfeller er det nettopp det. Det er allikevel noen ting å tenke på, om du vil ha pengene på kontoen samme dag som du har søkt.

Det første er at du må søke tidsnok. Mange långivere har svært effektiv saksbehandling, men det må fortsatt foretas en kredittsjekk og en vurdering av om du har økonomien til å betjene lånet du har søkt om. Når alt dette skal gjøres nytter det ikke å søke om lån onsdag kl. 18 og forvente å ha pengene innen midnatt, du må søke før på dagen. Sjansene for å få lånet på dagen øker jo tidligere du søker, og du bør ikke drøye det noe lengre enn lunsj.

Det andre du må tenke på er å ha Bank-ID for å bruke til søknaden og signere gjeldsbrevet med. Bank-ID gjør det mulig å håndtere hele låneprosessen over nettet, og hvis du ikke har eller ønsker å bruke Bank-ID kan du måtte identifisere deg med passet. Dette kan ta ganske lang tid, spesielt om du må sende inn fysiske kopier og signaturer med posten, og lånet kommer ikke akkurat på dagen. De aller fleste har Bank-ID gjennom banken sin, men pass på at du har den lett tilgjengelig. Enkelte steder krever at du signerer inn med kodebrikken og godtar ikke Bank-ID på mobil, så om du vanligvis bruker mobilen og ikke har kodebrikken lett tilgjengelig bør du finne den frem før du starter prosessen.

Den tredje tingen er at å overføre penger mellom ulike banker kan ta en del tid. Om du har konto i en annen bank enn den långiver benytter kan du oppleve at overføringen ikke går gjennom før dagen etter. I helgene må en være særlig obs på dette, og det er lurt å sjekke hvilken bank, eventuelt hvilke banker, en potensiell långiver benytter. Enkelte långivere, spesielt de som tilbyr smålån og SMS lån, har konto i flere banker for lettere overføring.

Hvis du har behov for penger med det samme, og ikke har muligheten til å vente en eller to dager kan et kredittkort være løsningen. Hvis beløpet er stort kan du siden refinansiere kredittkortet, slik at du kan ta et forbrukslån med lavere rente og bruke dette til å betale ned kredittkortet i løpet av den rentefrie perioden.

Oppsummering

  • Lån som kan fås på dagen er som regel lån uten sikkerhet, ofte kalt forbrukslån
  • Långiver legger seg ikke oppi hva du bruker pengene til
  • En bør passe på å søke i tide, ha mulighet for digital signering og ha konto i en bank der pengene kommer raskt for å få lånet på dagen
  • Hvis du ikke har tid til å vente på lånet kan et kredittkort være en midlertidig løsning
Privacy Policy