Dette er bilene som holder seg best i pris

Det kan skille titusener på hva du får igjen for bruktbilen når du skal selge den, avhengig av utstyr, vedlikehold og ikke minst image og «rykte».

For det er litt med biler som Henning Kvitnes synger: «Evig eies kun et dårlig rykte». Derfor sliter merker som Fiat, og ikke minst Citroën, med bruktverdien, selv om de påviselig ikke sliter med kvaliteten lengre.

– Alle i denne oversikten holder seg bedre enn gjennomsnittet (karakter 3), gitt at de har anbefalt utstyr og motor. Når noen scorer lavere enn andre, så er det smak og behag hos bruktbilkjøperne, ikke kvaliteten, som styrer dette, sier Haakon J. Marthinsen, leder for Autolease Norge, biladministrasjonsselskapet til DNB.

Skoda Octavia er en av bilene som holder seg best i pris Han sier at de viktigste faktorene som påvirker verditapet er modellens popularitet i bruktmarkedet, og hvordan den er utstyrt, hvordan bilmodellen tåler tidens tann, hvor langt den er kjørt og om det er modellendringer i perioden.

Det er fire bilmodeller som oppnår toppscore for bruktverdi etter fire år/60 000 kjørte kilometer: Skoda Octavia, Mazda CX-5, Nissan Qashqai og Ford S-Max. Alle unntatt Nissan Qashqai har fått terningkast seks i VGs biltester.

Det er biladministrasjonsselskapet Autolease som har gjort vurderingen av markedsverdien til de 20 mest solgte bilene (per 6. april i år). Selskapet, med nær 35 000 biler i porteføljen, er en av Norges største bilkunder: Årlig kjøper de rundt 4000 biler, som de leier ut til leasingkunder. Det er avgjørende å treffe best mulig på hva bilen er verdt i bruktmarkedet frem i tid, når den skal selges.

Kan skille flere tusen

En grov tommelfingerregel er at en bil taper seg cirka 20 prosent det første året, og videre ti prosent hvert av de påfølgende. Autolease vil ikke fastsette en kommersiell prosentverdi av nybilprisen for bilens bruktpris.

Et realistisk eksempel for verditap kan være Skoda Octavia stasjonsvogn med firehjulsdrift, dieselmotor og automatgir. Med anbefalt utstyr og ca. 10 000 i leveringsomkostninger blir utprisen 408 000 kr. Snittfallet er 20 prosent det første året, altså 81 600 kroner. Siden Skoda Octavia har terningkast seks med hensyn til markedsverdien, er trolig verditapet flere tusen kroner mindre enn dette.

Over bare en fireårsperiode kan forskjellen i verditap mellom den beste og dårligste utgjøre titusener av kroner, ifølge Autolease.

Elbiler faller mer

– Bruktmarkedet straffer ikke plugin-hybrider, men elbiler taper seg noe mer enn populariteten tilsier. Årsaken er blant annet at teknologien fortsatt er ny og til en viss grad umoden, samt at rekkevidden er begrenset. Elbilene holder seg likevel bedre i pris enn forventet. Mye takket være opprettholdelse av elbilgoder, valuta og sterk interesse for elbil generelt, sier Haakon J. Marthinsen.

Tesla kommer best ut av elbilene med hensyn til bruktverdi. Nissan Leaf og Renault Zoe noe dårligere, og det er rekkevidden som slår inn, ifølge Autolease.

Teknisk konsulent i NAF, Audun Bergerud, bekrefter at de får få klager om feil på elbiler. Henvendelsene NAF mottar, går på forventet rekkevidde.

– Usikkerheten knytter seg til batterienes kapasitet over tid. Vi tror nok ikke at batteriene i dagens elbiler må byttes etter noen år, slik tilfelle var med mange eksemplarer av Think. Likevel mangler vi erfaring på elbilene etter mange års bruk, og det tar fortsatt flere år før vi har det. Et batteris natur er gradvis å tape kapasitet, men hvor mye og hvor raskt – det har vi ingen endelig fasit på ennå, sier teknisk konsulent i NAF, Audun Bergerud.

Han minner om at når verditapet til elbilene er vurdert som større enn de beste, må det ses i sammenheng med alle kostnadene til drivstoff, bomavgifter og annet man har spart i perioden.

PS! Bilmodellene som faller mer enn snittet i verdi, er blant de beste bruktbilkjøpene!

Dette bør du velge

  • Nøytral farge, metallic lakk. Aldri hvit, med mindre det er i kombinasjon med større sportspakker og store hjul.
  • Velg utstyret som står i listen. Å kutte et utstyrselement for å spare 5000 kroner, kan fort føre til at bruktverdien faller med det dobbelte.
  • Hengerfeste vil en norsk bruktbilkjøper ha, så det må du bestille. Koster normalt rundt 10 000 kroner.
  • Følg oppsatt service og vedlikehold. Hold bilen ren utvendig og innvendig, inkludert polering.
  • Sørg for å utbedre skader med en gang. Bruktbilkjøpere har gode argumenter for å presse prisen hvis bilen er skitten og småbulkete.
  • Jo større og dyrere bilen er, jo mer utstyr kreves det for best bruktverdi. P-sensor/kamera er et must allerede fra kompaktklassen, man bør ha cruisekontroll, filskiftvarsler, blindsonevarsler, autobrems, Xenon og navigasjon. Fra mellomklassen bør du ha automatgir.
  • SUV og stasjonsvogn holder seg omtrent likt i bruktmarkedet, men bedre enn sedan.
  • Bensin, diesel eller ladbart? Det må bruken bestemme. Diesel gir best økonomi for langkjøringsbiler, elbiler er et naturlig valg for småkjøring i hverdagen.
Privacy Policy